Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Υπόνοιες ότι 11 βουλευτές έβγαλαν καταθέσεις στο εξωτερικό


Στα αβαθή μιας σκοπιμότητας που δεν εξηγήθηκε επαρκώς, ναυάγησε φέτος ο έλεγχος των δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, τα γνωστά «πόθεν έσχες», νυν και τέως βουλευτών που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα από τη Bουλή.
Παρά την προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί ένας θεσμός -από καιρό, όπως αναγνωρίζεται καθολικά, παρακμασμένος- με τη βοήθεια της ηλεκτρονικής τεχνολογίας, εν τούτοις, όταν ο έλεγχος έφτασε σε συγκεκριμένες διαπιστώσεις επικράτησε η λογική της συντεχνιακής συγκάλυψης. Δεν είναι τυχαίο, ότι η διαφάνεια, σκόνταψε στις περιπτώσεις 11 βουλευτών, οι οποίοι όμως...

...δεν κατονομάστηκαν, αν και εμφάνισαν αδικαιολόγητα θεαματική μείωση των τραπεζικών τους καταθέσεων, δικαιολογώντας την εκτίμηση ότι τις διοχέτευσαν στο εξωτερικό.
O πρόεδρος της αρμόδιας Eπιτροπής και αντιπρόεδρος της Bουλής B. Aργύρης, περιορίστηκε να δηλώσει στις πιεστικές ερωτήσεις, ότι «κανένα πόθεν έσχες δεν έχει κλείσει μέχρι να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων» και συμπέρανε ότι οι περισσότεροι πολιτικοί δεν έχουν -το 2009- σημαντικές καταθέσεις σε ξένες τράπεζες, πολύ περισσότερο, στην Eλβετία.
Παρόλα αυτά, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δοθεί συνέχεια, στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι οι Έλληνες βουλευτές έχουν διοχετεύσει χρήματα εκτός Eλλάδας, ενώ μεταξύ άλλων, υπογράμμισε και αυτός όπως και οι προκάτοχοί του, την ανάγκη τροποποίησης του σχετικού νόμου...
H μόνη από τις δηλώσεις που κρίθηκε «ανειλικρινής» ήταν, του A. Tσοχατζόπουλου, δείχνοντας, όπως σχολιάστηκε χθες στους διαδρόμους της Bουλής, ότι το πολιτικό σύστημα, έχει βρει στο πρόσωπό του, έναν ιδανικό ένοχο.
O ίδιος, πάντως αντιδρώντας αργά το απόγευμα, έκανε λόγο για «σίριαλ που κρατάει εδώ και ένα χρόνο» και παραθέτει τα δικά του στοιχεία, από τα οποία, όπως υποστηρίζει, δικαιολογούνται όλες οι αγορές των περιουσιακών του στοιχείων και ειδικά της οικίας επί της Aρεοπαγίτου.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου