Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Συνεδρίασε η Διευρυμένη Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα


Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  της Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση διευρυμένης Νομαρχιακής της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία και του Γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος κ. Κώστα Ζωντανού.

Αν και η προσέλευση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ικανοποιητική όσον αφορά τον αριθμό, καθώς η αίθουσα ήταν σχεδόν γεμάτη, ωστόσο ηχηρές ήταν η απουσίες στελεχών τα οποία πρωταγωνιστούν τελευταία στο χώρο της ΝΔ. Απουσίες επίσης είχαμε...

...και από προεδρεία αρκετών τοπικών γραφείων πολλά εκ των οποίων απουσίαζαν ακόμα και οι ίδιοι τους οι πρόεδροι.

Το θέμα το οποίο μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνεδρίασης, δεν ήταν άλλο από αυτό της λίστας του ψηφοδελτίου που θα κατεβάσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές. Ακούστηκαν αρκετές απόψεις γύρο από τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να γίνει η επιλογή των προσώπων, χωρίς όμως τίποτα να θεωρείτε δεδομένο την δεδομένη χρονική στιγμή.

 Πληροφορίες από το κόμμα της ΝΔ ωστόσο θέλουν, η κατάρτιση του ψηφοδελτίου να έχει ως βάση τρία κριτήρια. Το πρώτο κριτήριο είναι η συμμετοχή των ήδη εκλεγμένων ως «εξ οφίτσιο»  που στην περίπτωση της Πέλλας τέτοιος θεωρείτε μόνο ο κ. Καρασμάνης. Το δεύτερο κριτήριο είναι αυτό της δυνατότητας επιλογής τεσσάρων υποψηφίων άμεσα από το ίδιο τον πρόεδρο του κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά και το στενό του περιβάλλον. Το τρίτο και τελευταίο κριτήριο είναι αυτό της εκλογής ενός προσώπου από την ίδια την βάση με κάλπη. Σε αυτό το τελευταίο δεν υπάρχει ακόμα διευκρίνιση εάν δικαίωμα ψήφου θα έχουν τα μέλη μόνο της ΝΔ ή αν ο πρόεδρος της ΝΔ στην προσπάθειά του να δώσει ένα έρεισμα πιο φιλολαϊκό στα ψηφοδέλτιά του, επιλέξει να ανοίξει το εκλογικό σώμα δίνοντας την δυνατότητα να επιλέξουν υποψήφιο βουλευτή και άτομα που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην ΝΔ, τους λεγόμενους «φίλους».

3 σχόλια:

  1. Τι κόσμο και παραμύθια λέτε ρε παιδιά.Ρωτήστε και κανένα που πήγε να σας πει ποιοι ήταν.Μόνο οι κολλητοί των πολιτευτών ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λάθος κάνετε εκεί στο Πέλλα Δώθε. Την συζήτηση την μονοπώλησε όχι η λίστα για το ψηφοδέλτιο, αλλά ο Καρασμάνης με τον μακρόσυρτο λόγο του που δεν χάνει ευκαιρία όπου βρεθεί και όπου σταθεί να πλέκει το «εγώ» του. Είναι φαίνετε τέτοια η τρεμούλα του για τις εκλογές που έρχονται που -προσπαθεί να αυτό-διαφημιστεί όσο περισσότερο μπορεί. Να έλεγε και κάτι σημαντικό αυτός ο άνθρωπος. Αλλά λογικό είναι. Έχει κουραστεί… Έχει κουραστεί και έχει κουράσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Τοπικη των Γιαννιτσών και ο νεος διορισμένος Προεδρος για άλλη μια φορά απόντες απο τις εξελίξεις. Μπράβο Αλεξίου γι αλλη μια φορα εσυ και τα τσιρακια σου καταφερατε να τα κανετε μανταρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή