Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Μπουτάρης: πίσω μέχρι και το τελευταίο ευρώ, Παπαγεωργόπουλος: είμαι θύμα του ΠΑΣΟΚ


Αποφασισμένος να διεκδικήσει μέχρι και την τελευταία δεκάρα των 51,4 εκατομμυρίων ευρώ και της πάγιας προκαταβολής, που έκαναν «φτερά» από τα ταμεία του δήμου, εμφανίστηκε χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, λίγες ώρες μετά την άσκηση νέας ποινικής δίωξης εις βάρος του προκατόχου του για ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος».
Την ίδια ώρα ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έδινε έκτακτη συνέντευξη Τύπου κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ ότι με μεθοδεύσεις...

...«επιδιώκει τον πολιτικό μου θάνατο».
«Οργισμένος», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατήγγειλε τις «διαρροές» που γίνονται και τα δημοσιεύματα που «προαναγγέλλουν τις ποινικές διώξεις», τόσο του ίδιου, όσο και πρώην συνεργατών του. Μίλησε επίσης, για:
* Την κατηγορία που του απαγγέλθηκε, ότι δηλαδή 1 εκατομμύριο ευρώ που βρέθηκαν σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του δεν μπορούν να δικαιολογηθούν, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για εισοδήματα από 17 χρόνια βουλευτικής υπηρεσίας, 12 ως δημάρχου, 10 ως οδοντιάτρου και 30 χρόνια εργασίας της κ. Παπαγεωργοπούλου.
* Το ξέπλυμα «βρώμικου χρήματος», υπενθυμίζοντας ότι προηγήθηκε έρευνα από την ειδική επιτροπή του κ. Ζορμπά, πριν από δύο χρόνια, ύστερα από καταγγελίες βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, αλλά τίποτε δεν προέκυψε και η υπόθεση κατέληξε στο αρχείο.
** Τη διάσταση της υπόθεσης, την οποία χαρακτήρισε πολιτική, και κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ «το οποίο επιδιώκει τον πολιτικό μου θάνατο», όπως χαρακτηριστικά είπε, κάνοντας αναφορά σε επερώτηση 37 βουλευτών του, «η οποία ποτέ δεν συζητήθηκε στη Βουλή και ποτέ δεν απαντήθηκε».
* Τις «διαρροές» που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, επισημαίνοντας ότι δεν έχει γίνει καμία έρευνα για το πώς γίνονται και από πού προέρχονται, δημιουργώντας αρνητικές εντυπώσεις για τον ίδιο και τους συνεργάτες του.
Χθες, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε σχετικά ότι παρακολουθεί αλλά δεν επεμβαίνει στην υπόθεση που χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Ξεκαθάρισε, όμως, πως θα διεκδικήσει οποιαδήποτε ζημιά έχει γίνει στο δήμο, όταν οι διαδικασίες ολοκληρωθούν.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου