Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Θα κάνουμε ό,τι πρέπει για να υπάρξει κυβέρνηση, λέει ο Φώτης Κουβέλης


«Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση και να μη μείνει η Ελλάδα ακυβέρνητη» επισημαίνει στο Βήμα της Κυριακής, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος ζητεί από τους πολίτες με την ψήφο τους να δώσουν στη ΔΗΜΑΡ την εντολή για να εγγυηθεί την ενότητα και τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων και να σχηματιστεί κυβέρνηση στις 18 Ιουνίου...

Ο κ. Κουβέλης Επιλέγει να μην προσδιορίσει ποιες συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις θεωρεί προοδευτικές, σημειώνοντας ότι «δεν με ενδιαφέρει η ετικέτα, αλλά το περιεχόμενο», ενώ ξεκαθαρίζει ότι, εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα, η ΔΗΜΑΡ είναι έτοιμη να συνεργαστεί μαζί του αν συμφωνήσουν προγραμματικά, αλλά θα πει «όχι» στη συνεργασία αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείνει σε μονομερείς καταγγελίες και δημοψηφίσματα.

Πάντως, ο κ. Κουβέλης δεν δεσμεύεται, όπως πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ότι δεν θα δεχθεί να στηρίξει ή δεν θα μετέχει σε συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, μια και σήμερα προτάσσει την ανάγκη η χώρα να μην οδηγηθεί σε τρίτες κάλπες.

Είναι πάντως αξιοπρόσεκτο ότι σχετικά με τον σχηματισμό κυβέρνησης επισημαίνει πως δεν είναι φερέγγυα πρόσωπα «όσοι προσυπέγραψαν την καταδίκη της Ελλάδας στην κοινωνική κρίση που ζούμε».

Ο κ. Κουβέλης, τέλος, προτείνει τη σταδιακή απαγκίστρωση, επιμένοντας ότι ο άλλος δρόμος, δηλαδή της καταγγελίας του μνημονίου, οδηγεί στον «εφιάλτη της δραχμής».

* Τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής μέχρι το 2017-18 έθεσε ως άμεση προτεραιότητα ο κ. Κουβέλης, μιλώντας το πρωί της Κυριακής στη ΝΕΤ.

Πηγή  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου