Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αλλαγές στο Μνημόνιο για διατήρηση μισθών και μείωση φόρων




Τα δεκαοκτώ μέτρα μίας ρεαλιστικής επαναδιαπραγμάτευσης παρουσίασε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης ΣΑμαράς αντιδιαστέλλοντας το δικό του πρόγραμμα με την “μονομερή καταγγελία του Μνημονίου” για την οποία είπε ότι μοιάζει με “παιχνίδι με τα σπίρτα μέσα σε μπαρουταποθήκη”.

“Βρισκόμαστε στο πιο κρίσιμο σταυροδρόμι των τελευταίων δεκαετιών ανέφερε ο κ. Σαμράς παρουσιάζοντας τις οικονομικές του προτάσεις σε ομιλία του στο ΕΒΕΑ και πρόσθεσε: “Προτείνουμε οι έλληνες να αλλάξουμε την μοίρα μας και τα πρώτα βήματα θα παρουσιάσουμε απόψε. Τρεις είναι οι προτεραιότητες: Ανάκαμψη-ανακούφιση, επαναδιαπραγμάτευση σε μία Ευρώπη που αλλάζει, δικαιοσύνη και ασφάλεια.........................
. Οι πολίτες θα κερδίσουν θέσεις εργασίας, δουλειες δουλειές, δουλειές. Ανακούφιση των νοικοκυριών και του επιχειρηματικού κόσμου”. Ιδιαίτερη σημασία έδωσε στην παραμονή στο ευρώ “με αναδιαπραγμάτευση που δεν έχει καμία σχέση με την μονομερή καταγγελία του Μνημονίου που λένε κάποιοι άλλοι ανέφερε χαρακτηριστικα.

Υπογράμμισε επίσης την αποκατάσταση αδικιών που ήδη έγιναν και την λήψη μέτραων για την ασφάλεια του πολίτη από την εγκληματικότητα και την λαθρομετανάστευση.  Αναφέρθηκε στα κονδύλια του ΕΣΠΑ με τα οποία θα ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα και θα υπάρξει ρευστότητα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Για την δημιουργία θέσεων εργασίας ανέφερε: “Αφού σταματήσουμε την άνοδο της ανεργίας μέχρι το τέλος της χρονιά στο πρώτο εξάμηνο του 2013 θα δοθεί έμφαση στην δημιουργία θέσεων εργασίας. Μπορούν να δημιουργηθούν 150.000 θέσεις εργασίας στο πρώτο εξάμηνο πέρα από εκείνες που θα προκύψουν από τα ευρωομόλογα έργων. Μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης θα αναζητήσω επενδύσεις σε όλο τον κόσμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου