Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Πρόστιμο σε Παναθηναϊκό για... δυσφήμηση!


Η Ευρωλίγκα κατηγόρησε τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του για δυσφήμηση του αθλήματος κατά τη διάρκεια του Final Four και του επέβαλε πρόστιμο ύψους €100.000! Πρόστιμο και για τον Ολυμπιακό.
Οι φωτογραφίες με αγκαλιασμένους φίλους των δύο «αιωνίων» έξω απ' το Sinan Erdem Spor (11-13/5) αποτέλεσαν την εξαίρεση στον... made in Greece κανόνα, αφού η κοινή παρουσία τους στην Κωνσταντινούπολη επεφύλασσε σειρά επεισοδίων εντός, εκτός και στην Αγιά Σοφιά. Η Ευρωλίγκα δε θα μπορούσε να κάνει τα στραβά μάτια και κατηγόρησε τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του...

... για δυσφήμηση του αθλήματος, ενώ λόγω... βεβαρημένοι ποινικού μητρώου τού επέβαλε πρόστιμο ύψους €100.000!
«Λαμβάνοντας υπόψη το εύρος των περιστατικών και των βίαιων συγκρούσεων στην περιοχή γύρω από το γήπεδο κατά τη διάρκεια της 13/5/2012 όσο κι όλων όσα προηγήθηκαν καθόλη τη χρονιά 2011-12, δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Παναθηναϊκός έχει εξαιρετικά σημαντικά θέματα με την επίβλεψη του κόσμου του γενικότερα και με την πρόληψη της βίας ειδικότερα. Λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ατόμων που εμπλέκονται (περίπου 200-300, αντιπροσωπεύοντας έναν αξιοθαύμαστο αριθμό ατόμων, που ταξίδεψαν στην Κωνσταντινούπολη), ο Παναθηναϊκός δε μπορεί εύλογανα ισχυριστεί πως τα εν λόγω περιστατικά αποτέλεσαν πράξεις μερικών νταήδων. Στον αθλητισμό, το ευ αγωνίζεσθαι και το φίλαθλο πνεύμα πρέπει να υπερισχύουν κι η λεκτική βία καθώς κι οι σωματικές επιθέσεις πρέπει να απαγορευθούν. Πάρα πολλοί εκ του κόσμου του Παναθηναϊκού έχουν επανηλλειμένως κι ηθελημένα αγνοήσει αυτές τις θεμελιώδεις αξίες» αναφέρει η απόφαση της διοργανώτριας αρχής.
Πρόστιμο και σε Ολυμπιακό για... τους πανηγυρισμούς
Η Ευρωλίγκα επέβαλε πρόστιμο ύψους €15.000 και στον Ολυμπιακό, για την είσοδο του κόσμου του στο παρκέ με τη λήξη του νικηφόρου τελικού απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Πηγή  gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου