Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Εκδήλωση για τις «Ολυμπιακές Αξίες» του Δημ.Σχολείου Παραλίμνης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας (εικόνες)



Το Δημοτικό Σχολείο Παραλίμνης, στα πλαίσια του σχεδιασμού και υλοποίησης Προγράμματος Σχολικής Δραστηριότητας Αγωγής Υγείας που έχει αναλάβει για το σχολικό έτος 2013-14, και σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και το Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, πραγματοποίησε εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α), με τίτλο: «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!», σε έναν συμβολικό χώρο, το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας.

  
 Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014. Ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό Ύμνο που τραγούδησε με μοναδικό τρόπο το μουσικό σχήμα του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών αποτελούμενο από μουσικούς εκπαιδευτικούς και μαθητές.
   Ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης κ. Σίσκος Αθανάσιος, καλωσόρισε και ευχαρίστησε την διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. κ. Ιλεάνα Κλοκώνη και τις Ολυμπιονίκες για την ευγενική τους ανταπόκριση στην πρόσκληση του, καθώς επίσης και  τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο Γρηγόριο για την παρουσία του αλλά και για την συνεργασία και στήριξη της εκδήλωσης. 

Επίσης ο κ. Σίσκος ευχαρίστησε και τον εκπρόσωπο της ΙΖ ΕΠΚΑ, αρχαιολόγο κ. Τσούγγαρη Χάρη για την συνεργασία και την διάθεση της αίθουσας του Μουσείου για τις ανάγκες της εκδήλωσης καθώς επίσης και τον εκπαιδευτικό Φυσικής Αγωγής και οργανωτικό υπεύθυνο της εκδήλωσης κ. Μπαλάσκα Χρήστο. Δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών κ. Μενέλαο Μιχαηλίδη, ο οποίος διέθεσε το υπέροχο μουσικό σχήμα. 

   Προσκεκλημένοι ακόμη που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι ιερείς της Δ.Ε. Πέλλας, ο Σχολικός Σύμβουλος της 2ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης κ. Φανιόπουλος Χριστόδουλος, ο αιρετός του ΠΥΣΠΕ κ. Αγγελίδης Νικόλαος, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας κ. Χανού Αναστασία και ο εκπρόσωπος του Δημοτικού Σχολείου Ν. Πέλλας κ. Καψάλης Ιωάννης.
   Χαιρετισμό απεύθυναν ο  Δήμαρχος κ. Στάμκος Γρηγόριος, ο εκπρόσωπος της ΙΖ ΕΠΚΑ  κ. Τσούγγαρης Χάρης, και ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Φανιόπουλος Χριστόδουλος.    
   
 Το βιβλίο παρουσίασε με μοναδικό τρόπο η διευθύντρια της ΕΘΝ.Ο.Α. και συγγραφέας του βιβλίου κ. Ιλεάνα Κλοκώνη η οποία το εμπνεύστηκε από τους μικρούς «Ολυμπιονίκες της Ζωής», τα παιδιά που πάσχουν και παλεύουν με τον ισχυρό αντίπαλο τον καρκίνο και άλλες σοβαρές ασθένειες. Την κ. Κλοκώνη πλαισίωσαν οι Ολυμπιονίκες της ξιφασκίας Βάσω Βουγιούκα, της ρυθμικής γυμναστικής Ειρήνη Αϊνδιλή, η  Παραολυμπιονίκης ξιφασκίας Έφη Βλάμη και η προσκεκλημένη συμπολίτισσά μας Ολυμπιονίκης του τάε κβο ντο Έλλη Μυστακίδου.
     
Οι μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της Παραλίμνης, της Πέλλας και του Γυμνασίου Πέλλας, παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση απευθύνοντας πολλές ερωτήσεις προς τις Ολυμπιονίκες. 
    Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπεύθυνων φορέων για να εξεταστεί η πρόταση του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης για την ίδρυση του 4ου  Κέντρου Ολυμπιακής Παιδείας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, όπου οι μαθητές των σχολείων της Μακεδονίας θα διδάσκονται μέσα από το βιβλίο που παρουσιάστηκε, τα Ολυμπιακά ιδεώδη από τους υπεύθυνους Ολυμπιονίκες της ΕΘΝ.Ο.Α., παραλαμβάνοντας παράλληλα δωρεάν το βιβλίο. 


 
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου