Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Στην Ελλάδα της κρίσης οι εκατομμυριούχοι αυξάνονται!



Στην Ελλάδα της κρίσης και της ύφεσης γεννιούνται ακόμα εκατομμυριούχοι! Αυτό είναι το συμπέρασμα-έκπληξη της φετινής έκδοσης της έρευνας Wealth Report, της Knight Frank.
Από τα στοιχεία της έρευνας, που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από μερικές ώρες, προκύπτει ότι η Ελλάδα είχε πέρυσι 721 πολυεκατομμυριούχους (η Knight Frank “μετρά” όσους έχουν περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων, εξαιρώντας την αξία της βασικής τους κατοικίας). Και αυτό ενώ ο πληθυσμός των πολυεκατομμυριούχων της Ελλάδας ανερχόταν το 2003 σε 571 και
το 2012 σε 709.
Μάλιστα, η Knight Frank εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα δώσει ακόμα περισσότερες ευκαιρίες πλουτισμού τα επόμενα χρόνια. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της, το “κλαμπ” των Ελλήνων πολυεκατομμυριούχων θα μετρά 864 μέλη σε δέκα χρόνια από σήμερα, το 2023.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 92 Έλληνες έχουν περιουσία που ξεπερνά τα 100 εκατ. δολάρια (επίσης περισσότεροι σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς το 2012 ήταν 90). Όσο για τους δισεκατομμυριούχους της Ελλάδας, αυτοί είναι σταθερά δύο...

Πώς εξηγεί η Knight Frank τη γέννηση τέτοιων περιουσιών σε καιρούς κρίσης; Η βρετανική εταιρεία τη συνδέει κυρίως με την άνοδο του χρηματιστηρίου της Αθήνας. “Η ελληνική οικονομία μπορεί να παρέμεινε σε ύφεση τον τελευταίο χρόνο, όμως, οι μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ενισχύθηκαν κατά 25% και όλοι προβλέπουν ότι η χώρα θα βγει επιτέλους από την ύφεση κατά τον επόμενο χρόνο”.

Σε κάθε περίπτωση, τα πλούτη των Ελλήνων μάλλον θα αργήσουν να επιστρέψουν στα προ της κρίσης επίπεδα, αφού η Knight Frank διαπιστώνει πως το πλήθος των πολυεκατομμυριούχων της χώρας παραμένει κατά 19% μικρότερο σε σχέση με το 2007.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου