Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ο μεγάλος τελικός του διαγωνισμού εκπαιδευτικής καινοτομίας, έρευνας και ρομποτικής υπό την αιγίδα της Περιφ. Κ.Μακεδονίας



Ο μεγάλος τελικός του Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Έρευνας και Ρομποτικής θα διεξαχθεί στις 8 και  9 Μαρτίου 2014 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS (6ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης)  υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας -  Αντιπεριφέρειας Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας, του Υπουργείου  Μακεδονίας - Θράκης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου και του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Κεντρικής Μακεδονίας.

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζοντας και παρακολουθώντας ενεργά και αδιάλειπτα την επιστημονική καινοτομία, δε θα μπορούσε να απουσιάζει από ένα τόσο σημαντικό διεθνές  γεγονός όπως είναι ο τελικός του διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, Τεχνολογίας, Έρευνας και Ρομποτικής που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα. Κεντρική μας φιλοσοφία και επιδίωξη είναι να συμμετέχουμε και να ενθαρρύνουμε ουσιαστικά, με κάθε δυνατότητα που έχουμε, τις φρέσκες ιδέες,  τη δημιουργική δύναμη και τις εφαρμοσμένες γνώσεις των νέων ανθρώπων. Η καινοτομία, η έξυπνη εξειδίκευση  και οι νέες τεχνολογίες αποτελούν βασικές προτεραιότητες στον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό που στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε και αναδείξουμε ακόμη περισσότερο στα επόμενα έτη» δήλωσε σχετικά με τη συμμετοχή της ΠΚΜ στη διοργάνωση η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας  της ΠΚΜ Τζελίνα Μακραντωνάκη.
Tο FLL ή αλλιώς First ® Lego ® League είναι μια παγκόσμια διοργάνωση  ρομποτικής, με τη μορφή διαγωνισμού,  για παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή. Είναι μια συνεργασία της  FIRST ® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO EDUCATION® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.
Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το μη κερδοσκοπικό-αγαθοεργές σωματείο Δράση για την Εκπαίδευση  EDU ACT. Η πρωτιά αυτή αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη, αφού  το πρώτο ελληνικό πρωτάθλημα FLL θα διεξαχθεί φέτος στην πόλη της Θεσσαλονίκης  με τη συμμετοχή 32 ομάδων των  δέκα ατόμων.
Ο τελικός, που έχει ως θέμα «Η μανία της Φύσης» (Nature’s Fury) θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS (6ο χλμ. Οδού Θεσσαλονίκης – Θέρμης, Θέρμη) το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 με τη συμμετοχή 32 ομάδων των  δέκα ατόμων, τη συμβολή δεκάδων εθελοντών και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων.
Αποκλειστικός αρωγός της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Νεότητας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Το διαγωνισμό υποστηρίζουν ο Οργανισμός «Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»,  το Κέντρο Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ, η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας Α.Ε, η ΔΕΘ HELEXPO καθώς και  οι εταιρίες:  Ελληνικά Πετρέλαια, Olympia Electronics,  Kleemann , MLS, το Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ, η Εταιρία Μεσιτών Ασφαλίσεων  Inter Brokers, το studio 8 Photography και η φωτογράφος Έφη Παναγούλα, η Chiquita, η Nestle, η Εψα, η  Εταιρία Σουρωτή, η Εταιρία THE P&M Printing Fashion, η Εταιρία Print Xpress και η Εταιρία Keridis Works.
H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης καλύπτει το Διαγωνισμό σε Πρώτες Βοήθειες.
Χορηγοί επικοινωνίας: TV100, FM100, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, SUNSHINE 107.7, ΧΡΩΜΑ FM 105.8, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, EPILOGES.GR, TO ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΚΑΝΑΛΙ LIVEMEDIA.GR, E-CHARITY.
Παράλληλα, η διοργάνωση πλαισιώνεται από εθελοντές που αγαπούν τη τεχνολογία και την ιδέα του διαγωνισμού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Το πρόγραμμα της διοργάνωσης  διαμορφώνεται ως εξής:

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014
 09:30 – 10:00     Καλωσόρισμα – Έναρξη του Διαγωνισμού
 10:00 – 12:15     Διαγωνιστικό Μέρος Α
 12:25 – 13:15     Χαιρετισμός Επισήμων
 14:30 – 16:45     Διαγωνιστικό Μέρος Β
 17:00 – 18:00     Παρουσιάσεις & Παιχνίδια Ομάδων
 18:00 – 20:00     Party

Kυριακή 9 Μαρτίου 2014
12:00 – 14:00    Τελικός Διαγωνιστικού Μέρους – Robot Game
14:00 –  14:30   Τελετή Λήξης και Απονομές


WWW. FIRSTLEGOLEAGUE.GR
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους εξής: Epi-Direct κ. Λήδα Παπαδοπούλου, τηλ. 2310 227225,
 e-mail: lpapadopoulou@epidirect.gr και κ. Ηλιάνα Τσιαπράζη-Στάμου,  e-mail:  istamou@epidirect.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου