Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Παρέμβαση του Συλ.Εργαζ.Δήμου Πέλλας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πέλλας για την αξιολόγηση



Στα πλαίσια της σημερινής συζήτησης στο ΔΣ για το θέμα της αξιολόγησης σας αποστέλλουμε επίκαιρα κείμενα της ΠΟΕ- ΟΤΑ αλλά και μελέτης ανεξάρτητου επιμελητηρίου. Μετά το πόρισμα της σχολής Δημόσιας Διοίκησης ακόμη ένας επιστημονικός φορέας καταδικάζει την δήθεν "αξιολόγηση". Η δημόσια διοίκηση χρειάζεται αντικειμενική αξιολόγηση σε κάθε βαθμό της από τον υπουργό εώς τον υπάλληλο. Η αντικειμενική αξιολόγηση που χρειάζεται
απαιτεί βάση με επαρκή στοιχεία, γνωστά εκ των προτέρων κριτήρια και από αξιόπιστους αξιολογητές, και όχι ποσοστώσεις αργίας μόνο για τους υφισταμένους. Σημειώνουμε ότι ο δήμος μας στερείτε ακόμη κριμένων κατά τα νόμιμα προϊσταμένων. Η αξιολόγηση παρωδία γίνεται μόνο ως ένα ακόμη τιμωρητικό μέσο κοινωνικού αυτοματισμού. Αυτοί που αποθέωσαν και κτίσαν τα κόμματα τους με υλικό το ρουσφέτι διαλύοντας την δημόσια διοίκηση έρχονται να σπείρουν τον αντιυπαλληλικό ρατσισμό για να αποπροσανατολίσουν από τις δικές τους ευθύνες. 
Πρέπει τώρα όλοι οι υπάλληλοι (προιστάμενοι και υφιστάμενοι) να ακυρώσουμε το μέτρο. 
Πρέπει τώρα οι αιρετοί της τοπικής αυτοδιοίκησης να απορρίψουν τις επιβολές ενός άδικου νόμου και να ζητήσουν να ασχοληθούν οι ίδιοι με τα του οίκου τους.
Πρέπει τώρα σε κοινή τράπεζα υπάλληλοι και αιρετοί να δημιουργήσουμε έναν αντικειμενικό, μετρήσιμο και εφαρμόσιμο τρόπο αξιολόγησης που θα προάγει την εξυπηρέτηση του πολίτη στα πλαίσια της νομιμότητας.
Απαιτούμε αντικειμενική αξιολόγηση και όχι αξιολόγηση Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου