Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Παρέμβαση της δικαιοσύνης για το «σχέδιο δραχμή» ζητεί η αντιπολίτευση



Συντονισμένα είναι πλέον τα πυρά της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης, μετά τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ για το "σχέδιο δραχμή" που είχε εκπονηθεί το περασμένο καλοκαίρι με εντολή του Αλέξη Τσίπρα όπως επιμένει ο αμερικανός οικονομολόγος αλλά και ο Γ. Βαρουφάκης.  
Σε νέο άρθρο του στην ιστοσελίδα του Γ. Βαρουφάκη ο κ. Γκάλμπρειθ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η προετοιμασία ενός πρωταρχικού σχεδίου για την περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαζόταν να βγει από το ευρώ «ζητήθηκε από τον Πρωθυπουργό», μια μικρή ομάδα δούλεψε γι αυτό περίπου έξι εβδομάδες και στις πρώτες ημέρες του Μάιου κατέθεσε «το μνημόνιο Σχέδιο X».    

Η αντιπολίτευση ζητεί εξεταστική και παρέμβαση της δικαιοσύνης  
 Μετά τις αρχικά αμήχανες αντιδράσεις, η αντιπολίτευση επικεντρώνει πλέον τα πυρά της όχι μόνον στον Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την διερεύνηση τόσο των πολιτικών ευθυνών για το plan B και τα capital controls (με τη συζήτηση στη Βουλή για σύσταση Εξεταστική Επιτροπής) όσο και των τυχόν ποινικών, όπως ευθέως άφησε να εννοηθεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Κι ενώ η κυβέρνηση ή τα κόμματα που την συγκροτούν σιωπούν για τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ, κάποια στελέχη της, όπως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, επιχειρούν να πάρουν αποστάσεις από τον οικονομολόγο στον οποίο καταλογίζουν «τυχοδιωκτικές κινήσεις» 

Η ΝΔ στοχεύει κατευθείαν στον Τσίπρα για το plan B 
Η ΝΔ σχετικά με το «plan B» ή «PlanX» - όπως το αναφέρει η πλευρά Βαρουφάκη - στοχεύει απευθείας στο Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα θεωρώντας πως  ο κ. Βαρουφάκης εκτελούσε εντολή για εκπόνηση σχεδίου στην περίπτωση ρήξης με την Ε.Ε.
Δεν είναι τυχαίο πως στελέχη της Συγγρού θυμίζουν πως 3 μέρες πριν από το δημοψήφισμα ο Αλ.Τσίπρας επισκέφτηκε το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας όπου ο Πάνος Καμμένος είχε κάνει την «περίεργη» δήλωση ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα διασφαλίσουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Συγκεκριμένα είχε προκαλέσει αίσθηση με τη φράση « στις δύσκολες στιγμές που περνάει ο τόπος οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας διασφαλίζουν τη σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας. Ένας δημοκρατικός στρατός και οι δημοκρατικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν να διαφυλάσσουν με την αποστολή τους την εικόνα της χώρας» 
Μητσοτάκης: Να διερευνήσουμε τις πραγματικές συνθήκες 
«Σήμερα είναι περισσότερο πάρα ποτέ ανάγκη, να μάθουμε ακριβώς τι έγινε αυτούς τους πρώτους καταστροφικούς έξι μήνες του 2015. Το αίτημα της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για να μπορέσουμε να διερευνήσουμε τις πραγματικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων είναι σήμερα περισσότερο πάρα ποτέ επίκαιρο. Ζητώ και σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής, επιτέλους, να προγραμματιστεί τη σχετική συζήτηση στο Κοινοβούλιο, θυμίζω ότι έχουν περάσει 3 μήνες από τότε που έχουμε καταθέσει το σχετικό αίτημα», επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.
«Σήμερα, όλοι οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν με αυξημένους φόρους, αυξημένες εισφορές και μειωμένες συντάξεις το λογαριασμό εκείνης της καταστροφικής περιόδου της δήθεν διαπραγμάτευσης που οδήγησε στο τραγικό δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Και είναι τουλάχιστον υποκριτικό, αυτοί οι οποίοι οδήγησαν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού να πανηγυρίζουν για ένα δημοψήφισμα, το οποίο αξιοποίησαν μόνο και μόνο για να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τις δικές τους μικροκομματικές σκοπιμότητες», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Φώφη: Να ερευνήσει η Δικαιοσύνη τους κρυφούς σχεδιασμούς Τσίπρα-Βαρουφάκη
«Μετά και από τις νέες αποκαλύψεις, η δικαιοσύνη οφείλει άμεσα να διερευνήσει τους κρυφούς σχεδιασμούς Τσίπρα - Βαρουφάκη για το πρώτο εξάμηνο του 2015», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Πάτρα, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
Επίσης, η κ. Γεννηματά σημείωσε, ότι η Βουλή και τα πολιτικά κόμματα οφείλουν όλη την αλήθεια στον ελληνικό λαό, προτάσσοντας προφανώς την περίοδο Τσίπρα - Βαρουφάκη, αλλά και διερευνώντας όλη την πορεία και τις ευθύνες που οδήγησαν τη χώρα στην κρίση και στα μνημόνια, όπως εδώ και πολλούς μήνες έχουμε προτείνει, όπως τόνισε.
Σε αυτό το σημείο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ πως κρύβονται, αναρωτώμενη: «Γιατί άραγε;».
Και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, σε παρέμβαση του στη Βουλή είπε σε έντονο ύφος πως άλλος ήταν αυτός που έδωσε στον Βαρουφάκη την εντολή για το "Plan B", υπονοώντας σαφώς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Ποτάμι: Να δοθεί στη δημοσιότητα το plan X 
Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το «Plan Χ» ζητεί με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, επισημαίνοντας σε ανακοίνωσή του ότι το συγκεκριμένο σχέδιο «είχε εκπονηθεί κατ’ εντολή του ίδιου του κ. Τσίπρα, όπως αποκάλυψε ο κ. Γκάλμπρεϊθ».
«Οι συνεχείς αποκαλύψεις των πρώην συνεργατών της κυβέρνησης αποδεικνύουν ότι ο κ. Τσίπρας εκτός από αυταπάτες είχε και άλλα σχέδια. "Σχέδια Β" αλλά σχέδια. Ο θαυμασμός τους για τον Τσάβες ήταν τέτοιος ώστε μελετούσαν λύσεις τύπου Βενεζουέλας», σχολιάζει η Σεβαστουπόλεως.
«Οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στην κοινωνία, στην οικονομία και στην πολιτική απέτρεψαν την καταστροφή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σήμερα θα πουν "περασμένα ξεχασμένα"», συμπληρώνει.
Το Ποτάμι τονίζει ότι οι πολίτες δικαιούνται να μάθουν τι ακριβώς συνέβη «γιατί αυτοί πλήρωσαν και πληρώνουν τη ζημιά των εγκληματικών επιλογών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ».
Χουλιαράκης: Ποιoς είναι ο Γκαλμπρέιθ;
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Γιάννη Βρούτση (ΝΔ) ότι ο Γκαλμπρέιθ ήταν σύμβουλος του.
Ο κ. Χουλιαράκης, μιλώντας τη Βουλή, έκανε λόγο για  ανακρίβειες και επέμεινε ότι ο γνωστός οικονομολόγος δεν είχε καμία θεσμική ιδιότητα. «Αυτά είναι φαιδρότητες. Ποιος είναι ο Γκαλμπρέιθ; Εγώ ήμουν επικεφαλής της διαπραγμάτευσης και δεν τον συνάντησα ποτέ».
«Πρόκειται για κινήσεις τυχοδιωκτισμού από έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με την διαπραγμάτευση» υπογράμμισε ο κ. Χουλιαράκης.
thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου