Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Στο «κάδρο» και η πενταετία Καραμανλή

Συζητήσεις στο «καραμανλικό» στρατόπεδο αναμένεται ότι θα προκαλέσει η ερώτηση που κατέθεσε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για τη χρηματοδότηση και τη διαφάνεια των ΜΚΟ.

Η ΝΔ συντηρεί στην επικαιρότητα το θέμα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καθώς θεωρεί πως έχει πολύ «ψωμί» ειδικά μετά και τις αποκαλύψεις για τη συμμετοχή συγκεκριμένων ΜΚΟ στο πρόγραμμα «κοινοφελούς εργασίας» στις οποίες εμπλέκονται στελέχη του ΠΑΣΟΚ. 


Ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ κατέθεσε λοιπόν μία ερώτηση με την οποία ζητεί αναλυτικά στοιχεία για τις ΜΚΟ. Μία ερώτηση που κατατέθηκε από τον κ. Χαρακόπουλο προς το σύνολο των υπουργών!

Το ενδιαφέρον είναι πως ο κ. Χαρακόπουλος ζητεί να ενημερωθεί ποιες ήταν οι ΜΚΟ που χρηματοδοτήθηκαν την περίοδο 1996-2011 και από ποια κοινοτικά και εθνικά προγράμματα, ποια ήταν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων τους και τέλος ποιες Οργανώσεις από αυτές ελέγχονται για τα κονδύλια που πήραν από το υπουργείο Εξωτερικών την περίοδο 2002-2010.

Το χρονικό εύρος των στοιχείων που ζητά δεν αφορά μόνο στη θητεία του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργείο Εξωτερικών. Μέσα στο «κάδρο» μπαίνει και η πενταετία Καραμανλή με τους Πέτρο Μολυβιάτη και Ντόρα Μπακογιάννη. Περίεργα πράγματα...


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου