Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΠΑΟΚ από... ατσάλι!


Όσοι περίμεναν ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα για να κρατήσει το 2-0 του παιχνιδιού της Τούμπας, μάλλον δικαιώθηκαν με τον Δικέφαλο του Βορρά να παίρνει εύκολα το 1-1 στο «Ουκράινα» από την Καρπάτι και να σφραγίζει το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.
Μια ισοπαλία που παίρνει τη μορφή της νίκης, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι Θεσσαλονικείς παρατάχθηκαν με ουκ ολίγες απουσίες κόντρα στους Ουκρανούς, ενώ δέχθηκε γκολ στο χειρότερο ίσως σημείο του παιχνιδιού...


Ήτοι, δευτερόλεπτα πριν τελειώσει το πρώτο ημίχρονο, όταν ο Λούκας εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που έκανε ανόητα ο Έτο, αγκαλιάζοντας μέσα στην περιοχή τον Κριστόμπαλ, προσπαθώντας να πάρει καλύτερη θέση.
Με αυτό το γκολ ολοκληρώθηκε ένα πρώτο ημίχρονο, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ΠΑΟΚ έψαχνε να βρει τα «πατήματά» του μέσα στο γήπεδο και να «απαντήσει» στην πίεση των Ουκρανών.
Και αν από το τέταρτο και μετά έδειξε να ισορροπεί το παιχνίδι και να περιορίζει όσο μπορούσε περισσότερο τους γηπεδούχους, από τη μέση και μπροστά δεν κατάφερε να απειλήσει.
Στην επανάληψη, όμως, τα πράγματα άλλαξαν, με τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποδεικνύουν ότι ο τίτλος του φαβορί για την πρόκριση που είχαν από τη στιγμή της κλήρωσης, ήταν απόλυτα δικαιολογημένος.
Με τον Λαζάρ και τον Αρίας να κυριαρχούν στον χώρο του κέντρου, τον Γεωργιάδη να ξεπερνάει το «μούδιασμα» που τον οδήγησε σε αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο και να αποδεικνύει το γιατί θεωρείται «λίρα εκατό», τον Αθανασιάδη να αναστατώνει την άμυνα των Ουκρανών και τον Φωτάκη να οργανώνει σαφώς καλύτερα το παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι δεν άργησαν να πάρουν το πάνω χέρι.
Όπως επίσης δεν άργησαν και να ισοφαρίσουν, αφού μόλις στο 56' ο Μπαλάφας βγήκε στην πλάτη της άμυνας σε εξαιρετικά εκτελεσμένο φάουλ από τον Λίνο και με πλασέ στην κίνηση έφερε το παιχνίδι στα ίσια.
Από εκεί και πέρα το νερό μπήκε στο αυλάκι, η Καρπάτι έδειξε να καταθέτει τα όπλα, ενώ ακόμη κι οι όποιες αμυδρές ελπίδες είχε να «γυρίσει» το παιχνίδι, εκμηδενίστηκαν με την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε ο Φεντέτσκι στο 70'.
Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που θα μπορούσε να πετύχει το δεύτερο γκολ και να πάρει τη νίκη και, μάλιστα, το πέτυχε με τον Γεωργιάδη, πλην όμως ο πρώτος βοηθός, Αρσό, ανακάλυψε οφσάιντ και σήκωσε εσφαλμένα τη σημαία του.
ΣΚΟΡΕΡ: 56' Μπαλάφας - 45' πέναλτι Λούκας.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Φρέντι Φοτρέλ (Γαλλία).
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 70' Φεντέτσκι (δεύτερη κίτρινη)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 40' Λούκας, 45'+1 Φεντέτσκι, 54' Τκάτσουκ - 24' Γεωργιάδης, 40' Μαλεζάς, 43' Μπαλάφας, 44' Έτο
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Έτο, Μπαλάφας, Μαλεζάς, Λίνο, Αρίας, Λάζαρ (88' Τσουκαλάς), Φωτάκης, Γεωργιάδης, Βιεϊρίνια (83' Σαλπιγγίδης), Αθανασιάδης (89' Ρομπέρ).
ΚΑΡΠΑΤΙ: Μπογκαντίνοφ, Οσίπκο, Μπάλαζιτς, Γκόμεζ, Φεντέτσκι, Τκάτσουκ, Χουντόβιακ, Χολόντιουκ (34' Κραβτσένκο), Λούκας, Κριστόμπαλ (74' Πατσέκο), Μπατίστα (67' Κοπόλεβιτς).

Πηγή  sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου