Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ανεξέλεγκτη η καταστροφική πυρκαγιά στον Εβρο


Περισσότερα από 25.000 στρέμματα με πευκοδάση και δρυοδάση αλλά και γεωργικές εκτάσεις έχει κάψει η πυρκαγιά, η οποία ξέσπασε χθες το μεσημέρι στην περιοχή της Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου και μαίνεται ανεξέλεγκτη ακόμη και αυτήν την ώρα.

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτα, ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων η μυρωδιά και οι καπνοί έχουν φθάσει μέχρι την Αλεξανδρούπολη...

Με ανακοίνωση της η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου για την αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων λόγω πυρκαγιάς τονίζει ότι, οι κάτοικοι που δεν μπορούν να απομακρυνθούν, να έχουν τις πόρτες και τα παράθυρα των οικιών τους κλειστά να λαμβάνουν πολλά υγρά να χρησιμοποιήσουν τις μάσκες που θα τους διανεμηθούν από τον οικείο Δήμο, ενώ σε περίπτωση έντονης δύσπνοιας και ζάλης θα πρέπει να απευθύνονται στα κατά τόπους ιατρεία για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Ακόμα τα άτομα με αναπνευστικά προβλήματα που λαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή ή κάνουν χρήση συμπυκνωτή οξυγόνου να συνεχίσουν τη λήψη και τη χρήση αντιστοίχως. Από το πρωί σε πλήρη ετοιμότητα και επιφυλακή βρίσκεται και το Γενικό Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.
Για προληπτικούς λόγους έχει εκκενωθεί ο οικισμός Κοίλα καθώς και τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή των Λουτρών. Αυτήν την ώρα στην περιοχή Οικισμού, δυτικά της Δημοτικής Ενότητας Λευκίμης του Δήμου Σουφλίου και Βόρεια του οικισμού Μελίας- Κοίλων περιοχή ερειπίων του παλαιού οικισμού Κιτρινόπετρας της Δημοτικής Ενότητας Φερών επιχειρούν 47 οχήματα, 176 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 14 λεωφορεία (στάγερ,) 13 τζίπ (καναδέζες), 8 λεωφορεία, 2 τζίπ, 15 υδροφόρες δήμων, δυο ελικόπτερα και τέσσερα αεροπλάνα.
Να σημειωθεί ότι δεν απειλείται πλέον το δάσος της Δαδιάς, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανησυχεί για την ενίσχυση της έντασης των ανέμων από το μεσημέρι και μετά, γι' αυτό και βρίσκεται σε επιφυλακή ένα ελικόπτερο ειδικά για το δάσος της Δαδιάς.

Πηγή  enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου