Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Λάθος η ένταξη της Ελλάδας στην ευρωζώνη


Ηταν λάθος των ευρωπαίων ηγετών να συμφωνήσουν στην ένταξη της Ελλάδας στο σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ), επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί μιλώντας σε φοιτητές του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου. Ο γάλλος ηγέτης επεσήμανε ακόμα ότι η Ιταλία θα πρέπει να υιοθετήσει τη συνταγή της «σκληρής λιτότητας» για να ξεπεράσει την κρίση και να «απαντήσει» στην αύξηση του κόστους δανεισμού από τις αγορές.

Η ομιλία του Σαρκοζί επικεντρώθηκε στις προοπτικές σύγκλισης των ευρωπαϊκών οικονομιών υπό το φως των τελευταίων πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων στην ευρωζώνη.
Ο γάλλος ηγέτης έδωσε το περίγραμμα μιας «Ευρώπης δύο ταχυτήτων»...

...ως τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για τη μακροημέρευση της ΕΕ.

«Είμαστε ήδη 27 χώρες και στην πραγματικότητα θέλουμε να εντάξουμε και τα Βαλκάνια στην Ενωση. Τότε θα γίνουμε 32 και πιθανόν ακόμα περισσότεροι. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι η ομοσπονδιοποίηση, δηλαδή ο ανώτερος βαθμός ενοποίησης, είναι εφικτή με 34 ή 35 κράτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Είναι ξεκάθαρο ότι θα υιοθετηθεί το μοντέλο των δύο ταχυτήτων στην Ευρώπη: η μία ταχύτητα θα κινηθεί στην κατεύθυνση της βαθύτερης ενοποίησης εντός της ευρωζώνης και άλλη στην προοπτική της συνομοσπονδίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης» διευκρίνισε ο ίδιος.

Πάντως δεν διευκρίνισε σε ποιο από τα δύο επίπεδα θα ανήκει στο μέλλον η Ελλάδα, εφόσον δεν αξίζει να συγκαταλέγεται στις χώρες της ευρωζώνης.

Πηγή  tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου