Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το θρίλερ. Φαβορί πάλι ο Παπαδήμος


Στην τελική ευθεία μπήκε η ανακοίνωαη του ονόματος του νέου πρωθυπουργού ο οποίος πλην πολύ εξαιρετικού απροόπτου της τελευταίας στιγμής θα είναι ο κ. Λουκάς Παπαδήμος.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επιλέξει και ορισμένους υπουργούς.
Η αλλη σημαντική αλλαγή, σύμφωνα με πληροφορίες, αφορά στο πρόσωπο του κ. Βενιζέλου. Εκεί που το απόγευμα οι πληροφορίες ανέφεραν πως ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θα συμμετείχε στη νέα κυβέρνηση και ότι συνεργάτες του είχαν αρχίσει να μαζεύουν τα προσωπικά τους αντικείμενα από το γραφείο στην πλατεία Συτνάγματος...

...τελικά φαίνεται πως στην αρχή της νύχτας ελήφθη η απόφαση να παραμείνει ο κ. Βενιζέλος στη θέση του.
Από την πλευρά της η Ν.Δ. δηλώνει σε όλους τους τόνους και με όλες τις αφορμές πως δεν βάζει θέμα για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού.
Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως η υπογραφή που ζητάει η Κομισιόν αποτελεί το μεγάλο εμπόδιο το οποίο προβάλει η Νέα Δημοκρατία και καθυστερεί την ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού.
Η ουσία είναι πως η ανακοίνωση του ονόματος του νέου πρωθυπουργού και το΄κυβερνητικό πλαίσιο καθυστερούν γιατί ακραία στοιχεία και στις δύο παρατάξεις επιχειρούν να έχουν το πάνω χέρι στις εξελίξεις ακόμα κι΄ αν αυτό τορπιλίσει τη συμφωνία ή θα έχει σαν αποτέλεσμα να τοποθετηθεί επικεφαλής της νέας κυβέρνησης ένα πρόσωπο (αυτό μάλλον το επιδιώκουν κιόλας με όλες τις δυνάμεις τους) το οποίο δεν θα μπορεί να σηκώσει το βάρος και το οποίο δεν θα έχει το κύρος και το εκτόπισμα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της χώρας στην Ευρώπη.
Κι΄ όλα αυτά παρότι όσο περνάει ο χρόνος τα προβλήματα διογκώνονται.
Λίγο πριν από τις 21.30 ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης ζήτησε συνάντηση με τους κ. Παπανδρέου και Σαμαρά.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου