Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικου Τύπου με μια ματιά


Γκάλοπ, σενάρια και παρασκήνια επικρατούν στο σύνολο των πολιτικών εφημερίδων.

Μία γρήγορη ματιά για το τι θα δείτε σήμερα Κυριακή στα περίπτερα...



Τον Βενιζέλο για πρωθυπουργό έχει ως σενάριο η “Real News” σε περίπτωση που η ΝΔ δεν συμμετάσχει στην νέα Κυβέρνηση Εθνικής Συνεργασίας.
Άλλα ονόματα που παίζουν είναι αυτά των Παπαδήμου, Προβόπουλου, Σημίτη και Αλ. Παπαδόπουλου.
Στην άλλη πλευρά τονίζει πως υπάρχουν ισχυρές πιέσεις προς τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, τόσο από εκτός (βλέπε Λαϊκά κόμματα της Ευρώπης), όσο και εντός του κόμματος από φιλελεύθερους βουλευτές.



Τους πρωταγωνιστές του νέου πολιτικού σκηνικού σκιαγραφεί το Έθνος στο κύριο άρθρο της, καθώς και μία σειρά από διάφορα πιθανά σενάρια για την επόμενη ημέρα.
Επίσης επισημάνει την δήλωση Παπανδρέου στον πρόεδρο της Δημοκρατίας πως δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα.
Τέλος η εφημερίδα κάνει μία εκτίμηση για το τι θα έβγαζε η κάλπη σε περίπτωση που προχωρούσε το δημοψήφισμα


Τον δικό της «γολγοθά» έχει ως πρωτοσέλιδο η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζει να κλείσει. Σειρά πολιτικών και προσώπων της τέχνης δηλώνουν την στήριξή τους και η εφημερίδα ρίχνει ευθύνες στον πρόεδρο της Alpha Bank για την μη έγκριση του δανείου.
Στα δικά μας τώρα και εδώ προσπαθούν να αναλύσουν τα σενάρια της επόμενης ημέρας σε περίπτωση που προχωρήσει ή όχι η κυβέρνηση εθνικής συνεργίας και τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την χώρα.



Το μεγάλο γκάλοπ αυτής της εβδομάδας το έχει το Θέμα, με την πλειοψηφία των Ελλήνων να δηλώνει πως θέλει κυβέρνηση εθνικής ανάγκης και όχι εκλογές.
Μία απαίτηση την οποία δεν δείχνει να συμμερίζονται οι επικεφαλής των κομμάτων και να επεξεργάζονται άλλους διεξόδους για την επιβίωση του δικού τους πολιτικού μέλλοντος ασφαλώς. Για την χώρα «έχει ο Θεός».


Πιο αισιόδοξη η Καθημερινή της Κυριακής αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για μία κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής.
Και αυτή δημοσιεύει γκάλοπ με το οποίο 7 στους 10 πιστεύουν πως θα είμαστε χειρότερα έξω από το ευρώ. Επίσης αναλύει σενάρια για το θα μας περιμένει εάν γυρίσουμε στην δραχμή.



Σφοδρή επίθεση τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κάνει το Παρόν γράφοντας πως δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο παρά μόνο να κρατηθεί στην θέση του ενώ πιστεύει πως στήνει παγίδα και στον Βενιζέλο, ενώ έχει και εκτενές ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά τα νέα δεδομένα.



Όλο το παρασκήνιο μετά τις τελευταίες εξελίξεις και στο εβδομαδιαίο (πλέον) Βήμα της Κυριακής.
Μετά την απόρρηψη της πρότασης για Κυβέρνηση Εθνικής Ανάγκης από τον Αντώνη Σαμαρά, ο Βενιζέλος στρέφεται προς τα μικρότερα κόμματα (ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ, ΔΗΜ.Αριστερά) αλλά και κάποιους φιλελεύθερους Βουλευτές της ΝΔ.




Δημοσκόπηση και για τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής με την ΝΔ να προηγείται του ΠΑΣΟΚ με 8 μονάδες αλλά και με την ίδια να απέχει κατά πολύ από τον σχηματισμό αυτοδύναμής κυβέρνησης.
Ανάλυση παρασκηνίου και από την δική της δημοσιογραφική οπτική γωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου