Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Κεντρικές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ σε Έδεσσα, Σκύδρα & Γιαννιτσά (φώτο)


Πραγματοποιήθηκαν με μαχητικό παλμό και ζωντάνια οι μοναδικές ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις στη Πέλλα από το ΚΚΕ σε Έδεσσα , Σκύδρα και Γιαννιτσά .
      
Οι ομιλητές , σε όλες αυτές τις συγκεντρώσεις επισήμαναν  :

   «την ανάγκη συνέχισης του πρώτου βήματος καταδίκης των παρατάξεων του «δικομματισμού» . Η εργατική τάξη, οι αγρότες , οι μικρομεσαίοι έμποροι & βιοτέχνες , τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να σκέφτονται για την επομένη των εκλογών. Να έχουν καθαρό πως μόνο ένα οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα με το ΚΚΕ μπροστά, ισχυρό, μπορεί να εγγυηθεί ότι...

... η θέση των εργαζομέ-νων δε θα γίνει χειρότερη, ότι θα δυναμώνει το ρεύμα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής, η προοπτική για άλλη πολιτική και δρόμο ανάπτυξης. Και αυτά αποτελούν το πραγματικό κριτήριο ψήφου.
   

  Απ' αυτό προκύπτει η αναγκαιότητα να βγάλει η κάλπη ακόμη πιο ισχυρό το ΚΚΕ, για να γίνει πανίσχυρο το αντίπαλο δέος, το εργατικό - λαϊκό κίνημα που θα σηκώσει ασπίδα στον πόλεμο του κεφαλαίου, που θα αντεπιτεθεί διεκδικώντας ικανοποίηση των αναγκών της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, που θα συγκρουστεί για να ανατρέψει στην πορεία το σάπιο σύστημα.
    Αλλά αυτός ο δρόμος απαιτεί ολόπλευρο δυνάμωμα του ΚΚΕ και εκλογικό. Είναι ευθύνη και καθήκον για το σήμερα και το αύριο των εργαζομένων.
     

 Με πείσμα και αισιοδοξία μπορούμε να στείλουμε μήνυμα ελπίδας ότι ο λαός θα είναι στο προσκήνιο, θα γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων από τις 18 Ιούνη. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που λέει καθαρά ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα βρεθεί στο δρόμο της οργάνωσης της λαϊκής αντεπίθεσης, της ισχυροποίησης του εργατικού κινήματος και της λαϊκής συμμαχίας στην προοπτική για τη λαϊκή εξουσία και τη λαϊκή οικονομία, είναι που θα κρίνει τη θέση στην οποία θα βρεθεί ο λαός την επόμενη μέρα».


    Στη συγκέντρωση στη Πλατεία Ελευθερίας της Έδεσσας της κεντρικός ομιλητής ήταν ο υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ , καθηγητής Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης .
       Προηγήθηκε χαιρετισμός από τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου στη Πέλλας ΦΟΥΝΤΑΛΗ ΜΙΧΑΛΗ με αναφορά στην έκφραση των αντιλαϊκών επιλογών στο τοπικό επίπεδο του Νο-μού και του Δήμου Έδεσσας από τους εκπροσώπους ΝΔ , ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ  .
      Χαιρετισμό απεύθυνε και ο υποψήφιος βουλευτής από την Αλμωπία ΔΡΟΣΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ . 

         Στη Πλατεία ΤΑΞΙ της Σκύδρας κεντρικός οιμιλητής ήταν το Μέλος της Κεντρ.Επιτρο-πής του ΚΚΕ  ΛΥΜΠΕΡΙΔΗΣ ΖΗΣΗΣ  .
        Την συγκέντρωση χαιρέτισε ο συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ  ΚΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΟΣ τονίζοντας την ανάγκη « και τα λαϊκά στρώματα του Δήμου Σκύδρας να ψηφίσουν με σιγουριά το ΚΚΕ , γιατί ποτέ δεν τους κορόιδεψε , τους προειδοποίησε για τη «θύελλα που έρχεται» και στάθηκε πλάι τους στους καθημερινούς τους αγώνες . Έτσι θα είναι και μετά τις εκλογές , γιατί ο πόλεμος ενάντια στους εργαζόμενους , τους άνεργους , τους αγρότες , τους μικροεπαγγελματίες θα συνεχιστεί και μετά τις εκλογές .
       Χαιρετισμό , κύρια προς τους αγρότες της περιοχής με τα συνεχιζόμενα οξυμένα προβλή-ματα επιβίωσης , απεύθυνε και ο υποψήφιος βουλευτής ΓΙΩΓΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ , καλώντας του να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα-υπερασπιστές των αντιαγροτικών πολιτικών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( Κ.Α.Π.) της ΕΕ , να αλλάξουν σελίδα για να πληρώνεται ο αγρότης & ο κτηνοτρόφος τον ιδρώτα της δουλειάς του .

  Στα Γιαννιτσά στο Πεζόδρομο – Πλατεία ΕΠΟΝ κεντρική ομιλήτρια ήταν η ΚΑΠΕΤΗ ΘΕΑΝΩ , μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ .
      Χαιρέτισε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Πέλλας ΦΟΥΝΤΑΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ με αναφορά στα τοπικά προβλήματα του Νομού .
      Με έμφαση στα ζητήματα υποβάθμισης της παρεχόμενης φροντίδας Υγείας και στο Νομό            ( Νοσοκομεία , Κ.Υ. ) & την απάνθρωπη κατάσταση με τον ΕΟΠΥ , χαιρέτισε τη συγκέντρωση ο υποψήφιος βουλευτής ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ .
     Νωρίτερα στο χαιρετισμό της η υποψήφια βουλευτής ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ κάλεσε τις Γυναίκες , που βιώνουν τις συνέπειες της βάρβαρης καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης σαν εργαζόμενες , σαν μητέρες & σαν νέες άνεργες , να επιλέξουν τη Ψηφοδέλτιο ανατροπής της κατάστασης του ΚΚΕ .
     
       Κεντρικό σύνθημα του ΚΚΕ : «Άλλαξε την ψήφο σου - Ψήφισε ΚΚΕ - Ενίσχυσε το κίνημα αντίστασης»
       Την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τους ξέρουμε, δεν αλλάζουν, όση μεταμφίεση και αν κάνουν.  Μην           εμπιστεύεστε και τον ΣΥΡΙΖΑ  , που παραπλανά με τις δήθεν εύκολες λύσεις και τους άσσους που έχει στο μανίκι. Ήδη έχει βάλει μπόλικο νερό στο κρασί του. Στην νέα προεκλογική περίοδο ξαναγυρίζει στα ηχηρά και λαμπερά συνθήματα, για να τα ξεχάσει σαν ενδεχόμενη αυριανή κυβέρνηση, όπου θα μεταβληθεί σε αρνάκι απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Ως προς τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ λέμε : «Διόρθωσε τη ψήφο σου» .
     Πάμε κόντρα στο ρεύμα των ψεύτικων ελπίδων . Θα δικαιωθούμε πολύ πιο γρήγορα τώρα , για μια ακόμη φορά . Ο λαός μας δεν χρειάζεται ούτε τα σημερινά , ούτε τα άλλα τροποποιημένα Μνημόνια .
      Το ΚΚΕ θέλει και μπορεί να πρωταγωνιστήσει στη διακυβέρνηση της λαϊκής εξουσίας, του μοναδικού ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης, ο οποίος μπορεί να διασφαλίσει τη λαϊκή ευημερία.
       Μετά την τιμωρία, μετά την έκφραση της λαϊκής οργής στις εκλογές της 6ης Μάη, τώρα μία είναι η ψήφος η καθοριστική : Ισχυρό ΚΚΕ !  Για να γιγαντωθεί ο λαϊκός αγώνας, η λαϊκή συμμαχία, για να φτάσει στη νίκη ο αγώνας της ανατροπής .








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου