Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Καταγγέλλουν την συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις της 14ης Σεπτεμβρίου



Θεωρούμε πρόκληση για το λαό των μαρτυρικών Γιαννιτσών , αλλά και προσβολή προς τα  θύματα της απάνθρωπης ομαδικής εκτέλεσης & τους συγγενείς - απογόνους των 114 Γιαννιτσιωτών στις 14 Σεπτέμβρη 1944  ανάμεσα τους το Δήμαρχο Θωμά Μαγκριώτη , την ενέργεια του Δημάρχου κ. Στάμκου Γρ.  να  δεχτεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φετινού μνημόσυνου της θυσίας τους η Χρυσή Αυγή.
Η ιστορία διδάσκει ότι το μπλοκάρισμα της πόλης των Γιαννιτσών και της συγκέντρωσης περίπου 3.000 κατοίκων  στο προαύλιο του Α' δημοτικού σχολείου και στη συνέχεια η εκτέλεση των 114 από αυτούς από τους Γερμανούς πραγματοποιήθηκε με πρωταγωνιστές τους ντόπιους συνεργάτες τους ...

Δεν έχουν καμία θέση στις εκδηλώσεις οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων ταγματασφαλίτες πουλικοί , που σε συνεργασία με τον γερμανό φρούραρχο Σούμπερτ με τους NAZI ματοκύλησαν τα Γιαννιτσά .  
Η επίκληση της δημοκρατίας, και της εκλογής της Χρυσής Αυγής  στην Ελληνική Βουλή είναι υποκριτική. Πρόκειται για φασιστική δολοφονική οργάνωση που δεν κρύβει ότι είναι στρατιωτικού τύπου. Πρόκειται για τους ιδεολογικούς και πολιτικούς απόγονους του ναζισμού και του φασισμού . Το έχουν δείξει δημόσια με τους χιτλερικούς χαιρετισμούς, (π.χ. Μιχαλολιάκος στην πρώτη του εμφάνιση στο Δήμο της Αθήνας), με τις τοποθετήσεις τους, π.χ. αποκαλώντας τους μετανάστες «σκουπίδια της γης», την θέση τους υπέρ της στείρωσης ακόμη και της ευθανασίας στα άτομα με ειδικές ανάγκες, κύρια όμως με τη δράση τους οργανώνοντας «τάγματα εφόδου» χιτλερικού τύπου, με δολοφονικές  επιθέσεις ενάντια στους μετανάστες,.
Καλούμε το λαό των Γιαννιτσών να καταδικάσει την ενέργεια της δημοτικής αρχής. Να μη νομιμοποιήσει την παρουσία της Χρυσής Αυγής στις εκδηλώσεις στον Ομαδικό Τάφο .
Τιμούμε την μνήμη των θυμάτων και των αγωνιστών των Γιαννιτσών και της περιοχής με τους αγώνες μας σήμερα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της συγκυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Διεκδικώντας τα λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών νόμων και των δανειακών συμβάσεων, για  αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους με λαϊκή εξουσία.

                                                                                              Ο εκλεγμένος δημοτικός Σύμβουλος 
                                                                 της «Λαϊκής Συσπείρωσης  Δήμου Πέλλας» που  στηρίζεται από το ΚΚΕ

                                               Σίσκος   Χρήστος

28 σχόλια:

  1. Καλούμε το λαό των Γιαννιτσών να καταδικάσει την ενέργεια της δημοτικής αρχής......

    δηλαδή τι ακριβώς εννοείτε να κάνει???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να μας πει ο ΚΥΡΙΟΣ που πηγαν και τι κανανε οι ιδεολογικα δικη του συγγενεις και το κομμα του οταν οι υπολοιποι πολεμουσαν στα βουνα της Πινδου και της Αλβανιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να το θυμάται στις επόμενες εκλογές... σου φτάνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η χρυση αυγή ανασταίνει πολιτικά κκε δημαρ και συριζα.που ηταν ο σισκος τοσο καιρό;κανει αντιπολιτευση ,εχει αποψη για το τοπο μας και δεν το ξεραμε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμος 7:09 Οι ιδεολογικοί του συγγενείς ήταν οι περισσότεροι στις φυλακές του Μεταξά και παραδώθηκαν στους Γερμανούς από τους δικούς σου ιδεολογικούς συγγενείς όταν έπεσε το μέτωπο... "ελληνές" παρέδωσαν έλληνες στους γερμανούς... ακόμη ένα μπράβο σας...

    @Ανώνυμος 7:25 Προφανώς δεν παρακολουθείτε τα Δημοτικά Συμβούλια αγαπητέ μου και προφανώς δεν ξέρετε τις τοποθετήσεις της Λαικής Συσπείρωσης στα ζητήματα του Δήμου... Για ρωτήστε όμως και τους εργαζόμενους του Δήμου, ποιοι ήταν μπροσταρηδες σε θέματα όπως ο ΧΥΤΑ... και αντιστρέφω την ερώτηση... εσείς που ζείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Σίσκος είναι οπαδός της συσκότισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και ποιος είναι ο Σίσκος ή ακόμα καιεμείς οι οποίοι θα καταργήσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς και τους νόμους που έχουν θεσπιστεί; Η εγκύκλιος λέει ότι στεφάνι μπορούν εφόσον επιθυμούν να καταθέσουν εκπρόσωποι κομμάτων τα οποία έχουν εκλεγεί με δημοκρατικές διαδικασίες. Ένα από αυτά μας αρέσει δεν μας αρέσει είναι και η Χρυσή Αυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας καταθέσουν όπου μπορούν , αλλά και στον ομαδικό τάφο των Γιαννιτσών ; Ποιούς θέλανε να τιμήσουν ; Τους εκτελεσμένους ή τους ταγματασφαλίτες που τους κατέδωσαν στους Γερμανούς & βοήθησαν στην εκτέλεσή τους ; Έλεος πια από την υποκρισία "επίσημων & ανεπίσημων" .

      Διαγραφή
  8. @ Ανώνυμος 10:02 Επίσης η δημοκρατία επιβάλλει να λέμε την άποψή μας... ή αυτό δεν ισχύει για μερικούς? Ισχύει μόνο για λίγους? Δεν πέταξε την κροτιδα ο Σίσκος, μπορεί όμως να διαμαρτυρυθεί όσο έντονα θέλει φραστικά χωρίς να ιβρύζει κανέναν και από όσο βλέπω εγώ, αυτό κάνει και καλά κάνει... Δεν βλέπω όμως να διαμαρτύρεσαι όταν η ΧΑ πραματικά καταργεί νόμους σπαζοντας πάγκους μικροπωλητών, που μερικοί από αυτους ήταν νόμιμοι, ή όταν δέρνει στον δρόμο όποιον βρει... για την ανακοίνωση του Σίσκου σε έπιασε ο πόνος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποιος σου είπε εσένα ότι συμφωνώ με τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής και με τους τραμπουκισμούς τους στους πάγκους των μικροπωλητών; Απλά, εδώ νόμιζα ότι σχολιάζαμε αν και κατά πόσο έχουν το δικαίωμα να καταθέτουν στεφάνη και κατά πόσο μπορούν κάποιοι να τους στερήσουν αυτό το δικαίωμα.

      Διαγραφή
    2. Νομικά ναι εχεις δίκιο... ηθικά-ιστορικά και πολιτικά όμως η ΧΑ δεν έχει το δικαίωμα... Και είναι κάτι που το επέλεξαν οι ίδιοι με τις αναφορές τους στον Χιτλερ και σε κάθε τι φασιστικό-ναζιστικό...

      Διαγραφή
  9. Ξεφτιλισμένε Σίσκο, ξυδάκι

    ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ

    Έχετε ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σε μια εκδήλωση ιστορικής μνήμης για τα Γιαννιτσά και πέρα από τις "νομιμότητες" & τις "ψήφους των εκλογών" υπάρχουν οι τιμώμενοι νεκροί . Ήταν θύματα των ιδεολογικών προγόνων των χρυσαυγητών των ταγματασφαλιτών πουλικών , που σε αγαστή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ εκτέλεσαν 114 Γιαννιτσιώτες . Τώρα εσείς μιλάτε για "πρωτόκολλα και εθιμοτυπίες" . Καταδικαστέα η δημοτική αρχή ,που συνηγόρησε τηρώντας το πρωτόκολλο και αμαύρωσε πραγματικά τη θυσία . Όσο για το Σίσκο και το ΚΚΕ , είναι τιμή τους που αντέδρασαν στην ιεροσυλία . Ας πάψουν πια τέτοιες υποκριτικές φιέστες και ας τιμούμε πραγματικά την ιστορία μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πότε ξανά η ΧΑ είχε καταθέσει στεφάνι? Από όσο ξέρω (διορθώστε με αν κάνω λάθος) είναι η πρώτη φορά που το κάνει... Τώρα τους έπιασε ο πόνος? Τόσα χρόνια που ήταν? Αυτό είναι ακόμη μία υποκρισία και λαϊκισμός εκ μέρους των φασιστοειδών...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λέτε ρε πουθενάδες; Πιάνετε στο στόμα σας την Χρυσή Αυγή; Όταν πιάνετε στο στόμα σας την Χρυσή Αυγή, θα το ξεπλένετε με ΧΛΩΡΙΝΗ!
      Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι, όταν η Χρυσή Αυγή κατεβάζει στους δρόμους 20.000 Έλληνες για να τιμήσουν τους 3 νεκρούς Αξιωματικούς των Ιμίων; Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι, όταν η Χρυσή Αυγή μέσα στο κατακαλόκαιρο και κάτω από την κάψα του ήλιου, τιμά την μνήμη των 300 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιέων που έπεσαν στην Μάχη των Θερμοπυλών; Πού είναι όλοι οι υπόλοιποι, όταν η Χρυσή Αυγή κάθε Μάϊο βροντοφωνάζει εμπρός του αγάλματος του τελευταίου Κωνσταντίνου: "Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών"; Πού είστε ρε όλοι σας, όταν η Χρυσή Αυγή τιμά τους νεκρούς και αγνοουμένους Έλληνες της Κύπρου; Όταν η Χρυσή Αυγή τιμά τον Παύλο Μελά και τους λοιπούς Μακεδονομάχους;
      Κάθε χρόνο και περισσότεροι, κάθε χρόνο θα μας βλέπετε μπροστά σας, κάθε χρόνο θα βρισκόμαστε και σε περισσότερα μνημόσυνα και εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης, γιατί η Πατρίδα μας είναι σπαρμένη από την Κρήτη μέχρι την Θράκη με κόκκαλα χιλιάδων ηρώων.
      ΞΥΔΙ

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΑΣ ΤΙΜΗΣΕΙ Η Χ.Α. ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ... ΘΗΣΕΑ , ΑΛΛΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΕΙ ; Ή ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ "ΟΠΟΥ ΓΑΜΟΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑ..." . ΑΣ ΑΦΗΝΑΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΙΩΤΕΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ , ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ Σ'ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ;;;

      Διαγραφή
    3. Η Χρυσή Αυγή θα είναι παρούσα όπου και αν εκτελέσθηκαν αθώοι και άμαχοι Έλληνες. Εάν σου είναι δύσκολο να το χωνέψεις, βούτα το κεφάλι σου σε έναν κουβά ξύδι

      ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

      Διαγραφή
    4. Ε καλά δεν περιμένω το μυαλό (τι λέω τώρα) ενός χρυσαυγίτη να τον βοηθήσει να αρθρώσει κάτι περισσότερο από την λέξη "ξύδι". Και το άλλο να δεις πως το λένε...α ναι, "αίμα, δάκρυα και ιδρώτα";
      Τελειωμένοι χρυσαυγίτες, η χώρα θα ορθοποδήσει και πάλι και όχι χάρη σε εσάς. Και τότε θα αποστρέψετε στον τάφο σας, εκεί που ήσασταν τόσα χρόνια. Μπορείτε να χαρείτε λίγη ακόμα δημοσιότητα όσο ακόμα σας το επιτρέπουν οι καταστάσεις.

      Διαγραφή
    5. Θα... "αποστρέψουμε" στον τάφο μας; Μήπως να ανοίξεις κανένα λεξικό πριν ξαναδημοσιεύσεις σχόλιο; Μιλάς και για μυαλό μετά... Όταν θα λέτε "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ", θα πλένετε το στόμα σας με χλωρίνη!
      Μπορείς να κλάψεις με την ησυχία σου, βλέποντας την συνεχή άνοδο της Χρυσής Αυγής. Λυπούμαστε, όμως ήρθαμε για να μείνουμε. Όσο κι αν σε στενοχωρεί αυτό.
      Στην χώρα των μεγάλων διανοητών και πολεμιστών του ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ, δεν χωρά κανένα ψευτορωμαίικο, δεν χωρούν κομμουνιστές, δεν χωρούν διεθνιστές, δεν χωρούν φιλελεύθεροι, δεν χωρούν καπιταλιστές. Ο Λαός μας επιτέλους επιστρέφει εκεί που ανήκει. Κι όλοι οι υπόλοιποι, στο χοντροντούλαπο της Ιστορίας. ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΑΣ!

      ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

      Διαγραφή
    6. Ελα πες την αλήθεια....ο μπαμπάς σου είναι φαρμακοποιος και εχετε μαλωσει..ετσι δεν είναι;;;Γιατί τόσα ληγμένα που φαίνεται πως παίρνεις,μάλλον αυτός σου τα δείνει.

      Διαγραφή
    7. Μάλλον εσύ τα έχεις παίξει, από την απελπισία σου, βλέποντας το Εθνικιστικό ποτάμι. Πήξε!

      Διαγραφή
  12. ο αριστερος...ψαλτης της δεξιας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν υπάρχει καν συζήτηση για τα χρυσά αυγά (τον καρκίνο του τόπου),και κακώς ασχολείστε μαζί τους,αλλά οι επόμενες εκλογές είναι πολύ μακρυά.....ούτως η άλλως τα Γιαννιτσά μια ζωή φασιστούπολη ήταν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε, ο τραμπουκισμός από 1-2 τσογ….κια της χρυσής αυγής, δεν μπορεί να χαρακτηρίσει μία ολόκληρη πόλη. Για αυτό θα σου συνιστούσα άλλη φορά να είσαι πιο προσεκτικός με τις εκφράσεις σου είτε είσαι, είτε όχι από τα Γιαννιτσά.

      Διαγραφή
    2. Φίλε,την άποψή μου για τα Γιαννιτσά την βγάζω και μέσα από την πάροδο του χρόνου αλλά και μέσα από τις γνώμες που ακούω καθημερινά(έτυχε να μιλήσεις με άτομα από τα Γιαννιτσά την ημέρα που ο Κασιδιάρης χτύπησε την Κανέλη να δεις τις απόψεις των κατοίκων μας???)άστο,κλάμα μεγάλο σου λέω....και ναι είμαι από τα Γιαννιτσά,αυτό όμως δε μου κλείνει τα μάτια...

      Διαγραφή
  14. ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΜΙΖΕΡΟΙ.ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ.ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα πες την αλήθεια μην ντρέπεσαι, από τον Ρουβά το πήρατε το σύνθημα αυτό, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
  15. ξεχνανε προφανως οι του κκε την ιστορια του κοματος τους..........,υπαρχουν δυστυχως γιαυτους κ τα πρακτικα τους, για την Μακεδονια, για το παιδομαζωμα του εμφυλιου,για τις σφαγες σε Ελληνες που δεν τους ακολουθουσαν, για την τυφλη υποταγη στον πατερουλη σταλην κλπ κλπ κλπ κλπ. οποτε τι να μας πουν τωρα αυτοι οι ξεπλυμενοι προδοτες του εθνους............, απενταντιας θα πρεπει (δυστυχως) να ευγνωμονουν τον γερο καραμνλη που τους εκανε νομιμο κομμα (μαλλον τα ξεχνανε αυτα που δεν τους συμφερουν),αλλα ας μας που κιολας σημερα, γιατι κλεινει το κομμα το καναλι τηλεορασης κ διαφορες επιχειρησεις που εχει κ στελνει σε ανεργια κοσμο? αυτοι ειναι που θελόυν το δικιο του εργατη? ωρε μπραβο το κκε............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή