Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Νέο χτύπημα Καρασμάνη:Δεν υπήρχε προβλημα με την μελέτη της παράκαμψης Γιαννιτσών.



Από το Πολιτικό Γραφείο του βουλευτή Γιώργου Καρασμάνη δίνεται στη δημοσιότητα το Ενημερωτικό σημείωμα της 20ης Ιουνίου 2012 το οποίο αναφέρεται στο Οδικό Τμήμα Μαυροβούνι –Έδεσσα και δόθηκε στον Γιώργο Καρασμάνη από τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Σταύρο Καλογιάννη, κατά την πρώτη επίσκεψη του βουλευτή στο γραφείο του την 24η Αυγούστου.

            Διευκρινίζεται ότι κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα δεν είχε η παράκαμψη Γιαννιτσών όπως αποδεικνύεται από όλα τα έγγραφα, απλά πρόβλημα είχε...

... η παράκαμψη Χαλκηδόνας και υπάρχει σχετικό έγγραφο του υπουργείου που δίνει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ολοκληρώσουν όλες τις εκκρεμότητες που αφορούν το τμήμα αυτό (παράκαμψη Χαλκηδόνας) γιατί σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο το σύνολο της Κοινοτικής Συνδρομής.


Από το πολιτικό γραφείο                                                           14/09/2012              


Παρατίθεται το πλήρες του ενημερωτικού σημειώματος:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Υ.ΜΕ.ΔΙ.                                                                                      20-06-2012
Γ.Γ.Δ.Ε./Δ.Μ.Ε.Ο.
Αριθμός σύμβασης ΔΜΕΟ: Σ.Α. 19
Συντάξας & Συντονιστής ομάδας επίβλεψης : Β. Κούρου

Τηλέφωνο:    210 6463256

E-mail:            vkourou@dmeo.gr
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
"Μελέτη βελτίωσης Ε.Ο.2 στο τμήμα Θεσ/νίκη - Έδεσσα.  Τμήμα: Μαυροβούνι - Έδεσσα"
Αριθμός έργου: 2006ΣΜ07130017 – ΣΑΜ071/3
Ημερομηνία σύμβασης: 09-07-2008
Συμβατική διάρκεια σύμβασης: 20 μήνες
Συμβατική Αμοιβή Αναδόχου:                    1.009.800,58 € (με Φ.Π.Α. 19%)
Ανάδοχος μελέτης:   Συμπράττοντα γραφεία μελετών:

-        OBERMEYER PLANEN + BERATEN GmbH
-        ΜΕΤΡΟ Ν. ΜΠΟΥΤΡΗΣ- Π. ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ
-        ΥΔΡΑΚΤΙΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧ/ΚΟΙ
-        ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΟΥΡΛΑΚΗΣ
-        ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΑΪΝΑΛΗΣ
-        ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΥΠΙΔΑΚΗΣ
                                    Συντονιστής Αναδόχου: Ι. ΚΥΡΟΥ
Το υπό μελέτη οδικό έργο αφορά το τμήμα από το Μαυροβούνι έως το Α/Κ Έδεσσα 1, συνολικού μήκους περί τα 9,5 χλμ. και διατομής τετράϊχνης αρτηρίας (πλάτους 21,10 μ. Διατομή β4ν*σ) με διαχωριστική νησίδα και ΛΕΑ, που περιλαμβάνει 2 Ανισόπεδους κόμβους (Ριζαρίου, Έδεσσας) και 3 Ισόπεδους κόμβους επί της Π.Ε.Ο.
Η υπόψη σύμβαση αποτελεί συνέχεια παλαιότερης σύμβασης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατά την οποία είχε ήδη εγκριθεί η οριστική μελέτη Οδοποιίας της αρτηρίας με δίιχνη διατομή (χωρίς νησίδα διατομή 11,00 μ / 13,00 μ) και η μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με την ΚΥΑ 79566/13.10.1997 (παραταθείσα με την οικ. 108973/16.10.2008 και 90222/95/07.05.1996). Στα πλαίσια της παρούσας σύμβασης εκπονήθηκε συμπληρωματική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του διευρυμένου τμήματος Μελίσσι – Έδεσσα (που περιλαμβάνει το υπό μελέτη υποτμήμα Μαυροβούνι – Έδεσσα). Η ΜΠΕ έχει διαβιβαστεί στην ΕΥΠΕ/ΥΠΕΚΑ, η οποία αφού την ήλεγξε, τη θεώρησε και την ενέκρινε, την απέστειλε στους συναρμόδιους φορείς για γνωμοδότηση (με το οικ197760/30-3-2011 έγγραφό της). Αναμένεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ), η οποία είναι προϋπόθεση για τις εγκρίσεις των υπολοίπων σταδίων μελετών, σύμφωνα με την Ε38.
Μέχρι σήμερα έχουν :
(i)   εγκριθεί τα παρακάτω είδη και στάδια μελετών:
-        Προμελέτη κόμβων
-        Οριστική γεωλογική μελέτη
-        Πρόγραμμα γεωτεχνικών ερευνών
-        Γεωτεχνικές έρευνες και αξιολόγηση και γεωτεχνικές μελέτες
-        Προμελέτη τεχνικών έργων
 (ii) εκπονηθεί και υποβληθεί τα παρακάτω είδη και στάδια μελετών:
-        Τοπογραφική μελέτη
-        Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων
-        Οριστική μελέτη οδοποιϊας και κόμβων
-        Οριστική μελέτη υδραυλικών έργων
-        Οριστική μελέτη Σήραγγας Μαυροβουνίου
Υπολείπεται η εκπόνηση των παρακάτω μελετών:
-        Μελέτη Σήμανσης – Ασφάλισης (αρτηρίας και κόμβων)
-        Μελέτη Ηλεκτροφωτισμού κόμβων και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων σήραγγας Μαυροβουνίου
-        Σύνταξη ΣΑΥ- ΦΑΥ
-        Μελέτη Κτηματολογίου
Η συμβατική ημερομηνία περαίωσης της μελέτης ήταν η 09-03-2010. Έως σήμερα έχουν δοθεί τρείς παρατάσεις έως την 09-09-2010 η πρώτη, έως την 09-05-2011 η δεύτερη και έως 09-06-2012 η τρίτη. Επειδή αναμένεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων (ΕΠΟ), η οποία είναι προϋπόθεση για την εκπόνηση και έγκριση των υπολοίπων σταδίων μελετών, σύμφωνα με την Ε38, απαιτείται και τέταρτη παράταση έως 31-12-2012.
Με το υπ’ αρ. πρωτ. 250/03-02-2012 έγγραφο (αρ. πρωτ. ΔΜΕΟ/712/13-02-2012) η Διαχειριστική Αρχή (ΕΥΔ/ΕΠ-ΕΠ) επισημαίνει στην Υπηρεσία, ότι σε συνέχεια της τελευταίας εγκεκριμένης 3ης παράτασης (ΔΜΕΟ/οικ./280/20-01-2012 απόφαση του Γεν. Γραμματέα Δημ. Έργων ΥΠ Υ.ΜΕ.ΔΙ.), την υποχρέωση για ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης έως το τέλος του 2012, με διασφάλιση της χρηματοδότησης αποκλειστικά από Εθνικούς Πόρους. Σε αντίθετη περίπτωση τίθεται σε κίνδυνο η Κοινοτική Συνδρομή που καταχωρήθηκε μέχρι 31-12-2009 (λήξη επιλεξιμότητας εργασιών και δαπανών του ΕΠ-ΟΑΛΑΑ).
Η υπόψη μελέτη χρηματοδοτείται από το ενάριθμο έργο 2006ΣΜ07130017 της ΣΑΜ 071/3. Η Υπηρεσία συντάσσει τον 1ο Συγκριτικό Πίνακα, λόγω αλλαγής ποσοτήτων και προσθήκης επιπλέον φυσικού αντικειμένου, συνολικού ποσού 1.550.000 € περίπου συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ,.
Το εκτιμώμενο κόστος του έργου εκτιμάται σε 80 εκ. € (με ΦΠΑ, ΟΕ, ΓΕ, απαλλοτριώσεις).

Ο Προϊστάμενος ΔΜΕΟ/α                                                                Ο Διευθυντής
       Αλ. Καλαβάσης                                                                        Νικ. Μαλακάτας   
 
      Πολ. Μηχ. με Β΄β                                                                      Πολ. Μηχ. με Β΄β

4 σχόλια:

  1. Καρασμάνη αν δεν μιλήσεις και δε δώσεις ονοματεπώνυμα των υπευθύνων που κρύβονται από πίσω,τότε τζάμπα μάγκας είσαι σαν τους άλλους.Αντέχεις όμως;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΑ ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΤΩΝ 10:54, ΤΟΣΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!
    ΤΟΣΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΕΣΑ ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ!
    ΤΟΣΟΥΣ ΝΕΦΤΙ ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝΕ!
    ΤΟΣΟ ΖΑΛΟΥΡΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΩΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΛΗ ΑΛΛΙΩΣ! ΦΡΑΣΟΚΟΜΩΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕΣ ΤΙΠΟΤΑ;
    ΓΙΑ ΚΟΥΝΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για σένα ο αντιπεριφερειάρχης έχει ευθύνη για το όλο θέμα; ήταν γνώστης της όλης ιστορίας απώλειας των χρημάτων που προορίζονταν για τον νομό; Αν συμφωνείς γιατί φοβάτε τότε ο Καρασμάνης να ρίξει ευθύνες απευθίας στο πρόσωπό του. Δεν τολμάει να πει καν το όνομά του; Μήπως γιατί προτιμάει να κρατήσει ισορροπίες μέσα στον νομό;

      Διαγραφή
  3. ΓΙΑΤΙ ΡΩΤΑΣ ΕΜΕΝΑ; Ο ΙΔΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ. ΔΙΑΒΑΣΕΣ, ΑΚΟΥΣΕΣ, ΕΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΕΛΛΑ, ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
    ΤΩΡΑ, ΡΩΤΑΣ ΕΜΕΝΑ ΑΝ ΦΟΒΑΤΑΙ Ο ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΩ, ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΝ ΞΕΡΩ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΤΕ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΦΟΒΙΑΣ. ΠΟΤΕ! ΑΠΕΝΑΝΤΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΚΑΛΑ.
    ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΣΟΥΝΑΜΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή