Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Αναγνώστης του Πέλλα Δώθε για τα κυλικεία των σχολείων


Από φίλο αναγνώστη του Πέλλα Δώθε λάβαμε το παρακάτω σχόλιο-παρέμβαση σχετικά με την δυσκολία των ενοικιαστών σχολικών κυλικείων να αντεπεξέλθουν στα έξοδα και στην προοπτική των σχολικών επιτροπών να αντικαταστήσουν τα κυλικεία με αυτόματους πωλητές.

«Απλά μια γενική ενημέρωση για κάτι που ήδη αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά σε ορισμένους δήμους (Εύβοια κ.α.) και αφορά τα σχολικά κυλικεία απ' όπου αποχωρούν συνεχώς κυλικειάρχες μη μπορώντας να τα βγάλουν πέρα λόγω της αδιαλλαξίας κάποιων σχολικών επιτροπών να μειώσουν τα μισθώματα των κυλικείων (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΚΥΛΙΚΕΙΑΡΧΕΣ ΜΕ ΝΟΜΟ ΠΛΕΟΝ)...
Το νέο λοιπόν, είναι ότι σκέφτονται πολύ σοβαρά οι αρμόδιοι των σχολικών επιτροπών να τοποθετήσουν μηχανές (αυτόματους πωλητές) στα σχολεία!!! Είμαστε για κλάματα, κύριοι!!! Να χάσουν το όποιο πενιχρό εισόδημά τους 9.000 περίπου οικογένειες που ασχολούνται με τα σχολικά κυλικεία κι απ' την άλλη να ταΐζουν τους μαθητές με ό,τι πιο ΥΓΙΕΙΝΟ μπορεί να υπάρχει πακεταρισμένο για μέρες σ' ένα άψυχο κι απρόσωπο μηχάνημα!!! Μπράβο μας!!! Είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας! Α, και να μην ξεχάσουν οι αρμόδιοι των σχολ. επιτροπών να "ρυθμίσουν" τα συγκεκριμένα μηχανήματα να δίνουν και ΔΩΡΕΑΝ σε όποιους απ' τους μαθητές δεν έχουν τη δυνατότητα ν' αγοράσουν ή δεν συμπληρώνουν το ποσό που απαιτείται για να φάνε ένα παγωμένο γεμάτο συντηρητικά σάντουιτς. Είμαστε για γέλια και για κλάματα...»

3 σχόλια:

  1. Οταν στις σχολικες επιτροπές τοποθετούνται πρόσωπα που είναι άσχετα με θέματα σχολείων, αυτά είναι τ'αποτελέσματα!!!!!!!! Μην απορείτε καθόλου,αλλά και μην υπομένετε έτσι αδιαμαρτύρητα τις όποιες αποφάσεις τους ή την αδιαφορία τους!! Γιατί ΑΥΤΟΙ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ πάντως συμπολίτες μου, δεν πρόκειται ν'αφήσω τα παιδιά μου να πληρώνουν για να τρώνε τα γεμάτα συντηρητικά προϊόντα των μηχανημάτων αυτών. Αίσχος και μόνο σαν σκέψη! 'Η θα τα δίνω κάτ απ'το σπίτι όταν προλαβαίνω (λόγω φόρτου εργασίας) ή θα τους συμβουλεύω ν'αγοράζουν κάτι φρεσκοψημένο και θρεπτικό από έξω πριν πάνε στο σχολείο (τυρόπιτα, φρέσκο σάντουϊτς, κρουασαν, μπουγάτσα). Τα λεφτά μας πια-αυτά τα ελάχιστα που έχουμε-θα πρέπει να πιάνουν τόπο κι όχι να κάνουν πλουσιότερο κάποιον "έξυπνο" που έχει επινοήσει αυτούς τους αυτόματους πωλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάει και το παραδοσιακό κυλικείου των σχολείων. Εκεί όπου βρισκόμασταν όλοι την ώρα του διαλείμματος ή του κενού που είχαμε για να φάμε το πρωινό μας και να χαζολογήσουμε για τα λίγα λεπτά που είχαμε. Μια χαρά ήταν τα δικά μας χρόνια τελικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή