Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αφιέρωμα στα Γιαννιτσά με «ακρωτηριασμένες» ιστορικές αναφορές (βίντεο)



Αφιερωμένη στα μουσουλμανικά τεμένη που φιλοξενεί η πόλη των Γιαννιτσών και στο ναυταθλητικό κέντρο του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών , ήταν η γνωστή εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα» που προβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη. 

Αίσθηση βέβαια –και μάλλον αρνητική- προκάλεσε η εμμονή της δημοσιογράφου να εστιάσει το ενδιαφέρον της εκπομπής αποκλειστικά και μόνο στα τεμένη της πόλης και να περιορίσει το χρόνο  της σε αυτά και μόνο. Μεταξύ των πολλών και ως ένα βαθμό ανιστόρητων που ακούστηκαν, ήταν και αυτό πως η πόλη ιδρύθηκε από τους Οθωμανούς, τη στιγμή που νεότερες έρευνες...

... πιστοποιούν την ύπαρξή της από τα βυζαντινά ακόμη χρόνια. Ούτε λόγος φυσικά για τη μακραίωνη συνεισφορά της πόλης και του ελληνικού πληθυσμού της (λες και δεν υπήρχαν ποτέ Έλληνες σε αυτή την πόλη) σε διάφορες και σημαντικές φάσεις της ιστορικής εξέλιξης της περιοχής. Στην αστοιχείωτη δημοσιογράφο για παράδειγμα δεν εξήγησε κανείς πως ο Λουδίας προέκυψε από τον ιστορικό βάλτο των Γιαννιτσών ο οποίος ήταν και το κύριο πεδίο διεξαγωγής του Μακεδονικού Αγώνα. Η Πινελόπη Δέλτα δεν της λέει τίποτα σαν συγγραφέας δηλαδή. Ψιλά γράμματα για τους δημοσιογράφους που σίγουρα θα λάβουν εύσημα από το ….Προξενείο Κομοτηνής.

Υ.Γ. Προς Δήμαρχο Πέλλας: Ελπίζουμε το ακριβοπληρωμένο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται να αποκαταστήσει τις δημοσιογραφικές-και όχι μόνο- ανιστόρητες εμμονές ορισμένων.


Ακολουθούν βίντεο με το σχετικό αφιέρωμα:



                                            1ο βίντεο σχετικά με τα οθωμανικά τεμένη.






                                             2ο βίντεο σχετικά με το Λουδία

3 σχόλια:

  1. Γρηγόρης από Γιαννιτσά30 Νοεμβρίου 2012 στις 6:30 μ.μ.

    Το είδα και εγώ και δεν έχετε δίκιο. Στο τέλος του πρώτου μέρους κάνει και μία μικρή αναφορά στα μπαράκια και της καφετέριες της πόλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ντροπή του κ.Αμυρα.που να πουν αυτοι οι δηθεν λεξη για τον μακεδονικό αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Stimeno olo afto.des ti selida tou dimou,tou stamkou kai. tha katalaveis pantou. Tourkoi k tourkoia.Kai emeis plironoume ta othomanika vitsia tous.

    ΑπάντησηΔιαγραφή