Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Σαχινίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ντεμέκ αριστερά.



Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο. Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Φίλιππος Σαχινίδης πραγματοποίησε κατά μέτωπο επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας που κόμμα του κ. Τσίπρα είναι είναι «ντεμέκ αριστερά».
Ο κ. Σαχινίδης υποστήριξε «Ίσως ήταν λάθος μας που δεν ζητήσαμε ευρύτερη πλειοψηφία από τη Βουλή για το πρόγραμμα εξ΄ αρχής. Η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν στάση ευθύνης. Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε θεωρίες συνωμοσίας. Δεν χρειάστηκαν οι Μάρξ και Ένγκελς να προχωρήσουν σε θεωρίες συνωμοσίας για να κατανοήσουν την κρίση, αλλά επιστημονικά
εργαλεία ανάλυσης».
Παράλληλα κάλεσε τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης «να ζητήσουν συγγνώμη για τα ψέματά τους στον ελληνικό λαού. Είπατε ότι η προσφυγή στο μηχανισμό και το ΔΝΤ ήταν προμελετημένο έγκλημα, που αρνήθηκε να υλοποιήσει ο κ. Καραμανλής», είπε ο κ. Σαχινίδης και αναρωτήθηκε αν είναι προσέγγιση μαρξιστική και της αριστεράς αυτή. Η ιστορία σάς γελοιοποίησε με τα όσα λέγατε για Αργεντινή και την Κύπρο. «Οι πολιτικές αποφάσεις κρίνονται από την ιστορία και δεν ποινικοποιούνται. Δεν χρειάζεται να είναι οι πολιτικοί σας αντίπαλοι προδότες για να είστε εσείς με καθαρά χέρια», είπε ο κ. Σαχινίδης, λέγοντας ότι αυτό είναι «ντεμέκ αριστερά».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου