Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Καταγγελία Περιφερειακών Συμβούλων «Λαϊκής Συσπείρωσης Κ.Μακεδονίας» για την παράδοση λιστών εργαζομένων

 Οι εκλεγμένοι Σύμβουλοι του ΚΚΕ με την «Λαϊκή Συσπείρωση» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας» καταγγέλλουμε την παράδοση των καταστάσεων των εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ) απ’ όλες τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ως πράξη αντεργατική και αντιλαϊκή.
      Η συγκεκριμένη ενέργεια της Διοίκησης της Περιφέρειας δεν έρχεται σε αντίθεση μόνο με τα συμφέροντα των εργαζομένων της Περιφέρειας, αλλά και με το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων, γιατί η εφαρμογή αυτών που προβλέπονται στο μεσοπρόθεσμο για τους Δήμους και τις Περιφέρειες...

... θα τους οδηγήσουν σε ακόμη μεγαλύτερο οικονομικό στραγγαλισμό, επιβολή νέων φόρων και αύξηση τελών και ιδιωτικοποιήσεις, που πέραν όλων των άλλων σημαίνει και πιο ακριβές υπηρεσίες για το λαό.
      Οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια δεν πρέπει να έχουν αυταπάτες. Τα ταξίματα για βόλεμα απ’ τη διοίκηση δε λύνουν το πρόβλημα. Αποτελούν τη νέα έκφραση της διαχρονικής πολιτικής των επώνυμων εκπρόσωπων των κομμάτων που ασκούν εξουσία που με απατηλές υποσχέσεις, ρουσφέτι και χειραγώγηση εκμαυλίζουν συνειδήσεις.
       Η αρχή που θα γίνει τώρα θα έχει συνέχεια. Αφορά απολύσεις 150 χιλιάδων εργαζομένων στο δημόσιο. Αύριο θα πιάσει και τους μόνιμους υπάλληλους. Στις απολύσεις δεν θα οδηγηθούμε μόνο μέσα από την διαθεσιμότητα, αλλά και μέσα από τις αξιολογήσεις δόμων και προσώπων, μέσα από τις ιδιωτικοποιήσεις αρμοδιοτήτων, καθώς κι από την υποχρηματοδότηση των Δήμων και των Περιφερειών.
     Για μια ακόμη φορά η διοίκηση της Περιφέρειας διάλεξε στρατόπεδο. Βάζει πλάτες στο να υλοποιηθεί η αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης με στόχο την ανάπτυξη των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.
     Αυτή της η στάση δεν μας εκπλήσσει. Άλλωστε οι ίδιοι είναι που στήριξαν τον «Καλλικράτη», την επιχειρηματική δράση της Περιφέρειας, τη συνεργασία με τη Γερμανική Αυτοδιοίκηση, αυτοί είναι που κατάργησαν οργανικές θέσεις μέσω του νέου οργανισμού, που απολύσαν κατ’ επανάληψη συμβασιούχους, που ανοίγουν τις πόρτες της Περιφέρειας μέσω των Μ.Κ.Ο. σε ιδιώτες. Είναι οι ίδιοι που δεν διαφώνησαν και δε διαφωνούν με τις διαρθρωτικές αλλαγές κι ότι η ανάπτυξη που ζητάνε, και στην οποία θέλουν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρολό, είναι αυτή που θα έχει ένα μικρό κράτος, τα «φιλέτα» στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ οι εργαζόμενοι θ’ αρκούνται σε μισθούς πεινάς, χωρίς δικαιώματα.
      Καλούμε τους εργαζόμενους της Περιφέρειας, σε κοινή δράση με άλλους εργαζόμενους στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα να στήσουν μπλόκο στα μέτρα και τις απολύσεις.
       Απαραίτητη προϋπόθεση για το σταμάτημα των απολύσεων είναι η ισχυροποίηση τους ταξικού, εργατικού κινήματος, που θα παρεμποδίσει τα μετρά και θα διεκδικήσει ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και της εξουσίας.
       Η πάλη αυτή για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να συνδεθεί με τον αγώνα για μονομερή διαγραφή του χρέους, έξοδο από την Ε.Ε. και το κουμάντο στα μέσα παράγωγης να το έχει ο λαός που δημιουργεί τον πλούτο.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας

Ζιώγας Γιάννης
Ρέβας   Βασίλης
Ρακιτζή Τιμοθέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου