Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Λύσεις στα προβλήματα των αδέσποτων ζητά ο Σύλλογος «Ελπίδα» από τον νέο Αντιδήμαρχο του Δήμου Αλμωπίας



Με αφορμή τον ορισμό νέου Αντιδημάρχου Αλμωπίας με αντικείμενο τα αδέσποτα ζώα, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται στον κ. Σταύρο Καραμαριά, ο οποίος αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο, καλή δύναμη.

Το εντελώς καινοτόμο για τον σύλλογό μας είναι ότι πλέον δεν ανήκουμε στην Αντιδημαρχία που είχε να κάνει με τα σκουπίδια και την καθαριότητα, αλλά σε αυτή που είναι υπεύθυνη για θέματα πρωτογενούς τομέα, όπως αγροτικής ανάπτυξης, αλιείας και κτηνοτροφίας, συντήρηση και βελτίωση χώρων πράσινου και έργων προστασίας του περιβάλλοντος...

Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο και γι’ αυτό θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή και κυρίως με δύναμη για να το αντιμετωπίσει. Ελπίδα όλων μας είναι ότι κάτι θα δούμε να γίνεται στο τόσο σοβαρό θέμα των αδέσποτων στον Δήμο Αλμωπίας.

Eυχόμαστε στον κ. Καραμαριά καλή και σοβαρή μελέτη όσον αφορά στον νόμο 4039/12, ο οποίος αναφέρει όλα όσα πρέπει να γνωρίζει για το αντικείμενο που ανέλαβε.

Επίσης περιμένουμε την πρώτη συνεδρίαση της υπό σύστασης πενταμελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, η οποία έρχεται μετά από καθυστέρηση 8 μηνών περίπου και η οποία ελπίζουμε να γίνει πολύ γρήγορα, μιας και το θέμα «λύσσα» είναι πια υπαρκτό στην χώρα μας και πρέπει να ληφθούν κατεπειγόντως μέτρα, ιδίως όσον αφορά στις δύο πιο επικίνδυνες ομάδες μετάδοσης της ασθένειας, τα κτηνοτροφικά σκυλιά και τα κυνηγόσκυλα.
Στην επιτροπή αυτή θα συμμετέχουν 2 μέλη από τον σύλλογό μας και είναι πολύ σημαντικό να συνεδριάζει για να δίνονται λύσεις και να λαμβάνονται μέτρα.

 Όλα αυτά βέβαια εάν ο νέος Αντιδήμαρχος πάρει στα σοβαρά τον ρόλο του και θελήσει να αφήσει το δικό του στίγμα στον δήμο μας και όχι απλά να κάνει την θητεία του και να φύγει χωρίς να έχει προσφέρει ουσιαστικό έργο.

Κλείνοντας θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε το νέο Αντιδήμαρχο, ότι είμαστε διατεθειμένοι να τον βοηθήσουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί, αρκεί να υπάρχει η όρεξη, η σοβαρότητα και η αποφασιστικότητα, απαραίτητες προϋποθέσεις για την επίλυση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων.

Με τιμή
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Φίλων Ζώων Αριδαίας «Η Ελπίδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου