Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Σαμαράς: Ανάκαμψη στα τέλη του 2013



Την θέση ότι η ελληνική οικονομία θα ανακάμψει έως τα τέλη του 2013 και ότι η Ελλάδα είχε μια δύσκολη χρονιά πέρυσι ωστόσο κατόρθωσε να πετύχει τους προαπαιτούμενους για την δόση και δημοσιονομικούς στόχους πήρε ο Αντώνης Σαμαράς σε συζήτηση των στελεχών του ΕΛΚ στην Αθήνα.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα σήμερα συνιστά κόκκινο χαλί (red carpet) για τους επενδυτές και όχι γραφειοκρατία (red tape) και ότι παράλληλα μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικές προσφορές για τον ΟΠΑΠ και την ΔΕΠΑ...

«Ο ελληνικός λαός υπέφερε πολύ και εξακολουθεί να υποφέρει» δήλωσε ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζοντας, πάντως, πως με τα πρώτα στοιχεία για φέτος, φαίνεται πως «θα πιάσουμε τους στόχους για πρωτογενές πλεόνασμα», ενώ ανέφερε ότι η εκτέλεση του προϋπολογισμού για το 2012 είναι περισσότερο από ικανοποιητική, παρά τη μεγαλύτερη ύφεση.
Σε κάθε περίπτωση, σαφής ήταν ο στόχος του πρωθυπουργού να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι, τονίζοντας πως αν και αυτά τα επιτεύγματα είναι εύθραυστα, αυτή τη φορά, υπάρχουν οι κατάλληλοι μηχανισμοί έγκαιρης προειδοποίησης για να διορθώνεται η πορεία όταν υπάρχουν αποκλίσεις.
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε μια μεσαία τάξη κατεστραμμένη και μια απελπισμένη νεολαία» σημείωσε, χαρακτηριστικά, ο κ. Σαμαράς, κάνοντας πολλές φορές αναφορά στην ομιλία του στην ανεργία των νέων. Για τον πρωθυπουργό η ανεργία, κυρίως μεταξύ των νέων, αποτελεί τεράστιο πρόβλημα καθώς, όπως είπε, «οι τάσεις της ανεργίας είναι αφόρητες και ανησυχητικές και πρέπει οπωσδήποτε να τις αντιστρέψουμε αμέσως».
Παράλληλα, μίλησε για «λαϊκιστικές φωνές, που ακούγονται και από δεξιά και από αριστερά», οι οποίες- όπως είπε- «είναι ανίκανες να εκτροχιάσουν την προσπάθεια».
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου