Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκε η διοίκηση του ΤΕΙ Λάρισας




Την παραίτησή τους υπέβαλαν σήμερα ο πρόεδρος του ΤΕΙ Λάρισας, Θεοδ. Τσιρίκογλου και ο αντιπρόεδρος Παντ. Υψηλάντης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το “σχέδιο Αθηνά” για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Ειδικότερα διαφωνούν με την κατάργηση και μεταφορά των Τμημάτων Μηχανολογίας και Ηλεκτρολογίας στη Χαλκίδα (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας) και του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος στο Καρπενήσι (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας), καθώς και την κατάργηση του Τμήματος Μηχανικής Βιοσυστημάτων...

Στην επιστολή παραίτησης του ο κ. Τσιρίκολγου αναφέρει ότι δεν θέλει να συνεισφέρει στην “κατεδάφιση του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Λάρισας, στον ανορθόδοξο σχεδιασμό, στην επικράτηση του παραλόγου, στην κατασπατάληση πόρων εκατομμυρίων ευρώ και στην απογοήτευση και απαξίωση άξιου στελεχιακού δυναμικού του Ιδρύματος”.
Ο ίδιος επισημαίνει ότι “πρόκειται για κατάφωρη αδικία σε ένα Ίδρυμα που πρόσφατα αξιολογημένο από ανεξάρτητο διεθνή φορέα κατατάχθηκε παγκοσμίως μέσα στο 10% των καλυτέρων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων”.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου