Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Γ.Καρασμάνης: Χρηματοδότηση σε όσους Δήμους εφαρμόζουν το Πρόγραμμα «Επιτήρησης της Λύσσας»



Ο  Γιώργος Καρασμάνης, είχε καταθέσει στις 6-2-13  στη Βουλή υπόμνημα του Συλλόγου Φιλόζωων Έδεσσας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, σχετικά με την αναγκαιότητα για άμεση εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, έπειτα από τον εντοπισμό κρουσμάτων λύσσας στο Νομό σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς.
Όπως επισημαίνονταν στo υπόμνημα, υπάρχει διάχυτη ανησυχία στους πολίτες του Νομού λόγω του υπερπληθυσμού των αδέσποτων ζώων, η οποία επιτείνεται από το γεγονός ότι οι Δήμοι...
που καλούνται να προβούν στη λήψη και την εφαρμογή όλων των αναγκαίων μέτρων ( όπως ο εμβολιασμός των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ) βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία.
Για το λόγο αυτό ο Γιώργος Καρασμάνης ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό την επιχορήγηση των Δήμων μας για να μπορέσουν ν’ ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει στα πλαίσια εφαρμογής του Προγράμματος επιτήρησης της λύσσας και της πραγματοποίησης του εμβολιασμού των αδέσποτων ζώων, ώστε ν’ αποφευχθεί η εξάπλωση της νόσου.
Απαντώντας  ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Χαρακόπουλος  διαβεβαιώνει τον Γιώργο Καρασμάνη ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση των Δήμων, αφού μεταξύ άλλων αναφέρει:
«…Ενόψει της έκδοσης, εντός του τρέχοντος έτους, Κοινής Υπουργικής Απόφασης σχετικά με τον καθορισμό της  οικονομικής ενίσχυσης των Δήμων για την πραγματοποίηση του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς, οι Δήμοι θα πρέπει να προχωρήσουν στη διενέργεια των αντιλυσσικών εμβολιασμών και, στη συνέχεια, να καταθέσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, ώστε να εισπράξουν το ποσοστό που θα αναλογεί στο 70% των πραγματοποιηθεισών δαπανών τους, ανάλογα με το ύψος της πίστωσης που θα διατεθεί με την εν λόγω ΚΥΑ.
Σημειώνεται, τέλος, ότι για τον αντιλυσσικό εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς έχει δεσμευτεί η σχετική απαιτούμενη πίστωση από τον Τακτικό Προϋπολογισμό του ΥΠΑΑΤ και κατά συνέπεια, επειδή η ΠΕ Πέλλας περιλαμβάνεται στις ΠΕ που εφαρμόζουν πρόγραμμα επιτήρησης της λύσσας, οι Δήμοι της διοικητικής περιοχής δύνανται να λάβουν οικονομική ενίσχυση για τον εμβολιασμό των αδέσποτων ζώων συντροφιάς ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου