Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Ενας νεκρός, ένας τραυματίας και κόλαση από τουρκικές ριπές, ο απολογισμός της άσκησης "ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ" πριν καν ξεκινήσει!



"Aρχαίο" άρμα μεταφοράς προσωπικού M113, σαν κι αυτά(;) που μας "χαρίζουν" οι ΗΠΑ ανατράπηκε στην Αθηνών-Λαμίας με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο οδηγός του ενώ ο συνοδηγός νοσηλεύεται στο 401.
Το σαπάκι το οποίο επρόκειτο να λάβει μέρος στην άσκηση "Καταιγίδα", το είχε προμηθευτεί ο στρατός στις αρχές της δεκαετίας του 1960 και είναι από τα άρματα που είχαν πρωταγωνιστήσει στο Βιετνάμ! Ελπίζουμε το συγκεκριμένο σαπάκι να μην είναι από την σειρά που μας αναγκάζουν- με το νέο πρόγραμμα που εγκρίθηκε πρόσφατα-να
φορτωθούμε οι Αμερικανοί. Κι αυτό για να αγοράζουμε τα πανάκριβα ανταλλακτικά του. Κι όλα αυτά μπας και καταφέρει ο Σαμαράς να δει τον Ομπάμα στον Λευκό Οίκο!
Η αμερικανική πλευρά, πίεζε για επίσπευση της αποδοχής της δωρεάς στην Ελλάδα, των τεθωρακισμένων που βρίσκονται παροπλισμένα στις αμερικανικές απο­θήκες.
Η αρχική  δωρεά από τις ΗΠΑ ήταν 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και φο­ρέων αντιαεροπορικών, και 400 τεθωρακισμένα άρματα μάχης Abrams M1A1. 
Συνολικά 1.100 άρματα μάχης παραχωρούνταν από τους Αμερικανούς στον ελληνικό Στρατό, τελικά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αποδεχτούμε 460 Μεταχειρισμένα  Τεθωρακισμένα  Οχήματα  Μεταφοράς  Προσωπικού (ΤΟΜΠ).
Λίγες ώρες πριν τουρκική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά ελληνικού καταμαράν που μετέφερε λαθρομετανάστες άνοιξε. Το περιστατικό έγινε ανοιχτά της Σύμης, όταν το καταμαράν δεν σταμάτησε για έλεγχο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο rodiaki, το πλήρωμα της τουρκικής ακταιωρού ζήτησε από τον πλοίαρχο του καταμαράν, να σταματήσει για έλεγχο, αλλά ο πλοίαρχος που είχε επιβιβάσει λαθρομετανάστες από την Τουρκίας, αρνήθηκε. Επειτα από καταδίωξη, από ελληνικά και τουρκικά σκάφη, το καταμαράν εγκλωβίστηκε.
Σκάφος του Λιμενικού συνόδευσε το καταμαράν, στο οποίο επιβαίνουν 18 άτομα, στο λιμάνι του Πανορμίτη, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπάρχουν τραυματίες από τους πυροβολισμούς που όπως υποστήριξε η τουρκική πλευρά, ήταν προειδοποιητικοί.
Και τα δύο περιστατικά συνέβησαν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διακλαδική άσκηση "Καταιγίδα" και γεννούν μαύρες σκέψεις για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία και παρά τους βερμπαλισμούς του υπ. Εθνικής Άμυνας.
Δυστυχώς οι Ένοπλες Δυνάμεις από τα χέρια των μιζαδόρων της μετπολίτευσης έπεσαν στα γαμψά νύχια της Τρόικας με αποτέλεσμα για μια ακόμη φορά να κινδυνεύουμε με επώδυνες εθνικές απώλειες. Όπως όλα δείχνουν εθνικές τραγωδίες όπως εκείνη της Κύπρου και των Ιμίων, δεν είναι ικανές να συνετίσουν τους ανεπαρκείς Έλληνες πολιτικούς...
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ η ιδέα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Διοίκησης Ανατολικής Μεσογείου ήταν του Γραμματέα του υπουργικού Συμβουλίου Παναγιώτη Μπαλτάκου. Ο Τάκης που είναι γάτος στην επικοινωνία σκέφτηκε να κάνει κι ένα χουνέρι στον Κόκκινο Πάνο ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ. Αλλά ο Πάνος αντιδρώντας τους έκανε βουντού με αποτέλεσμα η άσκηση που "εγκαινίασαν" ο πρωθυπουργός και ο Γραμματέας να ξεκινήσει με έναν τραγικό απολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου