Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Δραστηριότητες και πρόγραμμα «Αλλάζω Εγώ…Αλλάζει ο τόπος μου»



΄΄ Ομορφαίνω το σχολείο μου΄΄ –Αραβησσός
( καθαρισμός-συντήρηση- βάψιμο)
–καθαρίζω τις πλατείες και τις πηγές του χωριού μου

       Το περιβάλλον είχε την ..τιμητική του σήμερα στην Αραβησσό. Οι μαθητές του δημοτικού σχολείου με τους εκπαιδευτικούς τους, καθάρισαν τις πλατείες και τις πηγές του χωριού, έβαψαν τα παγκάκια και την αυλόπορτα του σχολείου, ασβέστωσαν την περίφραξη αλλά κυρίως υποσχέθηκαν την συνεχή φροντίδα και την ενημέρωση όλων των κατοίκων για την ανάγκη στήριξης της προσπάθειά τους, για ένα καθαρό και περιποιημένο χωριό! 

Την δράση αυτή  παρακολούθησε ο  Δήμαρχος Πέλλας κ.  Γρηγόριος Στάμκος που επισκέφθηκε το σχολείο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μαθητές και να τους δώσει συγχαρητήρια γι αυτή την πρωτοβουλία τους.  Επίσης στο σχολείο παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Πέλλας κ. Γιώργος Τόσιος και κ. Γιώργος Ανδρεάδης και ο πρόεδρος της τ.κοινότητας κ. Αβραάμ Χατζηπαρασκευαϊδης .

΄΄Παραδοσιακό τραπέζι – παραδοσιακές συνταγές   -Παλαίφυτο

      Ένα μεγάλο τραπέζι στήθηκε στον αύλειο χώρο του  Δημοτικού σχολείου Παλαιφύτου όπου οι μαθητές με τη διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς τους, είχαν την ευκαιρία  να δοκιμάσουν παραδοσιακά φαγητά με ιδιαίτερες συνταγές και να κατανοήσουν τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου ζωής, με υγιεινή διατροφή   και σεβασμό στο περιβάλλον. Την εκδήλωση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πέλλας κ. Γιώργος Ανδρεάδης.
Νωρίτερα στις 9πμ , στην αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού , τα παιδιά παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα για το περιβάλλον.


       
Παραδοσιακά Παιχνίδια – 7Ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών
- ΄΄παίζω .. κουτσό, ..μήλα,.. ενα λεπτό κρεμμύδι,..κεραμιδάκια΄΄

    Τα παιχνίδια με τα οποία μεγάλωσαν οι  ..μαμάδες και οι ..παππούδες τους, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να παίξουν οι μαθητές του 7ου δημοτικού σχολείου Γιαννιτσών. Οι φωνές των παιδιών που έπαιζαν κουτσό , μήλα και κεραμιδάκια , ξεσήκωσαν τον τόπο και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για τους κατοίκους της γειτονιάς. Ο Δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόριος Στάμκος , με τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τόσιο, τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς  του σχολείου παρακολούθησαν τα παιχνίδια με εμφανή νοσταλγία και έντονο ενδιαφέρον.


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

           Σήμερα Πέμπτη 6 Ιουνίου  οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Πέλλας  ανέλαβαν περιβαλλοντική δράση εξωραϊσμού του αύλειου χώρου του σχολείου, στα  πλαίσια της «Εβδομάδας Περιβάλλοντος 2013: Αλλάζω εγώ – αλλάζει ο τόπος μου» που διοργανώνει ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και οργανώσεις. Μικροί και μεγάλοι μαθητές, με τη βοήθεια και καθοδήγηση των δασκάλων, χρησιμοποίησαν με δημιουργικό τρόπο πινέλα, χρώματα και ασβέστη που χορηγήθηκαν από το Δήμο Πέλλας δίνοντας χρώμα στο χώρο τους. Τα παιδιά σχεδίασαν και έβαψαν εκ νέου τη διαγράμμιση των γηπέδων, καθάρισαν και ασβέστωσαν τα παρτέρια, έτριψαν και έβαψαν τις μπασκέτες και τις εστίες των γηπέδων και διακόσμησαν τους τοίχους με ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά θέματα. Σημαντική ήταν η παρουσία αποφοίτων του σχολείου, με τη βοήθεια των οποίων τα παιδιά  διακόσμησαν τοίχους με την τεχνική του γκράφιτι. Η δράση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί αύριο στο χώρο του σχολείου, με προοπτική σύντομα να επεκταθεί και στο χώρο των παιδικών χαρών όλου του χωριού.



Οι νέες δράσεις  προστέθηκαν στο πρόγραμμα :

Καθαρισμός κοινόχρηστων χώρων του χωριού μας..
ΑΜΠΕΛΕΙΕΣ
Δημοτικό σχολείο Αμπελειών
Παρασκευή 7 Ιουνίου ώρα 8.30
Καλλωπίζουμε το σχολείο μας
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Αγαθοβούλειο 3ο Δημοτικό σχολείο Γιαννιτσών
Δευτέρα 10 Ιουνίου – ώρα 9.30πμ
Καθαρισμός - συντήρηση
Δημοτικού σταδίου  Ν.Τραπεζούντας
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
Ποδοσφαιρικός σύλλογος ΠΑΟΚ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
Δευτέρα 10 Ιουνίου – ώρα 6μμ
Καλλωπισμός κοινοχρήστων χώρων του χωριού μας 
ΛΕΠΤΟΚΑΡΥΑ
Πολιτιστικός σύλλογος ΤΡΑΝΤΕΛΕΝΝΟΙ
Τρίτη 11 Ιουνίου –



Πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου Πέλλας www.dimospellas.gr   Τηλέφωνο επικοινωνίας 2382 3 50809- γραφείο αθλητισμού και νέας γενιάς  του Δήμου Πέλλας.

Ευχαριστούμε θερμά  τα ΜΜΕ για την καθημερινή προβολή των δραστηριοτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου