Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Διαλύεται ο Συνασπισμός για χάρη του... ΣΥΡΙΖΑ!



Στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής αύριο Κυριακή μεταφέρεται η πρώτη πράξη της αυτοδιάλυσης του Συνασπισμού, ενώ την επόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί το Διαρκές Συνέδριο του κόμματος όπου και θα ολοκληρωθεί η πράξη.
Στην αυτοδιάλυση του ΣΥΝ υπάρχει, όπως αναφέρουν τα Νέα, η έντονη αντίδραση του Αριστερού Ρεύματος, δηλαδή της ομάδας του Παναγιώτη Λαφαζάνη, με το πλευρό της οποίας συντάσσεται και μια μικρή άλλη τάση του ΣΥΝ, η Αριστερή Ανασύνθεση. Η συντριπτική πλειοψηφία τάσσεται υπέρ της αυτοδιάλυσης, όπως η Αριστερή Ενότητα και η Πλατφόρμα 2010...


Η μειοψηφία προβάλει ως επιχείρημα ότι η συζήτηση για τη διάλυση του ΣΥΝ θα έπρεπε να μετατεθεί μετά το ιδρυτικό Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ενώ μιλάει για διαδικασίες φαστ τρακ εν μέσω του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ.

Την αυτοδιάλυση του Συνασπισμού ζήτησε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας λίγες ημέρες πριν από τη θυελλώδη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο, όπως είπε, να δοθεί το παράδειγμα και στις άλλες συνιστώσες ώστε να προχωρήσει ταχύτερα η ενοποίηση του κόμματος.
Πηγή: CretePlus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου