Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πολλαπλά μηνύματα από τις κάλπες !



Προβληματισμό στα κόμματα της συγκυβέρνησης και ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών και περιφερειακών εκλογών στο κέντρο, ωστόσο η επικράτηση στην περιφέρεια για συνδυασμούς που είναι κοντά σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ δείχνει ότι διαμορφώνεται μια λεπτή ισσοροπία.
Η διαφαινόμενη νίκη, αν επιβεβαιωθούν οι συγκεκριμένες προβλέψεις, της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής αλλά και τα υψηλά ποσοστά του Γ. Σακελλαρίδη στο Δήμο της
Αθήνας, ήταν απρόσμενα τόσο για τη Συγγρού όσο και για τη Χαριλάου Τρικούπη.
 
Στελέχη της συγκυβέρνησης υπογραμμίζουν την επικράτηση κομμάτων που στηρίζονται από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σχεδόν σε όλες τις περιφέρειες, ενώ τονίζουν ότι ακόμη και στο δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν χαμηλά.
Παρόλο που κυβερνητικά στελέχη διαψεύδουν κάθε σενάριο ή συζήτηση περί πρόωρων εκλογών, υποστηρίζοντας ότι οι σημερινές είναι αυτοδιοικητικές εκλογές και καμία σχέση δεν έχουν με περαιτέρω πολιτικές εξελίξεις, αυτές αναμφίβολα είναι αβέβαιες, ιδίως αν την επόμενη Κυριακή το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν είναι τα επιθυμητά.
 
Ειδικά πάντως για την Αθήνα, όπως επισημαίνουν, τα πράγματα ίσως να ήταν πολύ διαφορετικά αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του Νικήτα Κακλαμάνη, ενώ όσον αφορά την Περιφέρεια Αττικής και την υποψηφιότητα Κουμουτσάκου υπενθυμίζουν ότι αρχικά οι δημοσκοπήσεις τον έδειχναν πολύ χαμηλά στο 4% χωρίς βέβαια, όπως λένε, αυτό να αποτελεί δικαιολογία για τις χαμηλές επιδόσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου