Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Οι άθλιοι… της πολιτικής

Του Παναγιώτη Νανούδη

Ο πρώτος εκλογικός γύρος ολοκληρώθηκε με επιτυχία, τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν, τα συμπεράσματα πήραν και έδωσαν. Η εκλογική μάχη για κάποιους μόλις ξαναρχίζει, για κάποιους άλλους έχει ήδη τελειώσει… Εντύπωση όμως προκαλεί η πολιτική αλαζονεία πολιτικών προσώπων που ακόμη δεν μπορούν να αποδεχτούν την εκλογική τους ήττα.

Για ακόμη μία φορά κόμματα και τοπικές παρατάξεις γέμισαν τα δημοσιογραφικά στούντιο με λόγια επιθετικά και τόνο καταγγελτικό προς τον πολιτικό αντίπαλό τους. Έχασαν την μάχη των εκλογών και το κυριότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ρίχνουν τις ευθύνες τους στον αντίπαλο τους και η ματαιοδοξία τους έρχεται να σκεπάσει την πραγματική εικόνα της κοινωνίας.
Για ακόμη μία φορά οι δημοσκοπήσεις έπεσαν έξω. Γιατί άραγε; Μήπως τελικά ήταν χειραγωγούμενες; Μήπως προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη των πολιτών; Μήπως τελικά διαστρέβλωσαν την αλήθεια θέτοντας στους Έλληνες το δίλημμα εμείς ή το χάος;

Η απάντηση θα δοθεί στο δεύτερο γύρο και μάλιστα με πιο ξεκάθαρο χαρακτήρα. Οι πολίτες έστειλαν το πρώτο μήνυμα και οι αποδέκτες έχουν την υποχρέωση να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους. Η πολιτική υπεροψία έχει τα όρια της, όσο και η αθλιότητα στην οποία οδήγησαν την ελληνική κοινωνία. Η κοινωνικό-πολιτική αλλαγή είναι αδιαπραγμάτευτη από τη μεριά των πολιτών αρκεί να γίνει αντιληπτό και από τους υποψήφιους ηγέτες αυτού του τόπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου