Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κοινωνικές αδικίες από πολιτικές ανοησίες



Του Παναγιώτη Νανούδη
        Η κυβερνητική στρατηγική της χώρας κρίνεται πλέον άκρως επικίνδυνη για όλους μας. Ξεπερνώντας καθημερινά τα όρια του οικονομικού εξορθολογισμού και των μνημονιακών δεσμεύσεων υποπίπτουν σε ανθρωποκεντρικές αδικίες.
       
      Οι πολιτικές ανοησίες των πιο μορφωμένων υπουργών σε όλη την Ευρώπη δεν έχουν πλέον προηγούμενο. Αφού έθεσαν σε διαθεσιμότητα, τις περήφανες πρωτίστως Ελληνίδες μάνες και ύστερα καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών με το 75% του μισθού τους, οι εγκέφαλοι του Υπουργείου «ανακοίνωσαν διαγωνισμό πρόσληψης εργολάβων καθαρισμού σπαταλώντας έτσι περισσότερα χρήματα», σύμφωνα με το δικηγόρο των απολυμένων γυναικών Γ. Καρούζο.   

           
      Ο ανθρωπισμός και το κράτος δικαίου φαίνεται πως είναι έννοιες προς εξαφάνιση. Οι Έλληνες χάνουν τη μάχη των συνταγματικών δικαιωμάτων τους και έρχονται αντιμέτωποι με άδικα πολιτικο-επιχειρηματικά συμφέροντα.

         
     Η φωνή της Δημοκρατίας ολοένα και εξασθενεί και κάθε αντίθετη άποψη αντιμετωπίζεται με αστυνομικά δακρυγόνα και γκλοπ. Αυτή είναι η Ελλάδα της Ευρώπης… με ανόητους πολιτικούς και αδικημένους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου