Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Έμεινε από... βενζίνη και χαρτί το ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας



Την ώρα που το ΔΝΤ έχει θέσει ως προαπαιτούμενο για να μη ληφθούν επιπλέον μέτρα την πάταξη της φοροδιαφυγής και την ενίσχυση των ελέγχων, οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται με δεμένα χέρια, λόγω των τραγικών ελλείψεων τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και στα μέσα που χρειάζονται για να κάνουν τη δουλειά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες  στο ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας υπάρχουν ελλείψεις ακόμα και σε χαρτί Α4, με αποτέλεσμα να καθυστερούν εκτυπώσεις εγγράφων που απαιτούνται για να
διεκπεραιώνονται υπηρεσιακές ανάγκες.
Ενδεικτικό της κατάστασης που αντιμετωπίζει το ΣΔΟΕ είναι πως το ΥΠΟΙΚ δεν ανταποκρίνεται στις συνεχείς κρούσεις  για κάλυψη των εξόδων μετακίνησης, με αποτέλεσμα, σε αρκετές περιπτώσεις, οι ίδιοι οι υπάλληλοι να πληρώνουν τη βενζίνη από την τσέπη τους προκειμένου να μεταφερθούν στα σημεία των ελέγχων.
Μόλις χθες ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΣΔΟΕ Θεόδωρος Φλωράτος, με ηχηρή δημόσια παρέμβασή του, έθεσε ξανά το χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης των ελεγκτικών υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών. Ο κ.Φλωράτος υπενθύμισε ότι παραμένει ανικανοποίητο εδώ και έναν χρόνο το αίτημα για ενίσχυση του μηχανισμού με 300 ελεγκτές, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει οργανωμένο κράτος για να πραγματοποιήσει τους προληπτικούς ελέγχους το καλοκαίρι, στις τουριστικές περιοχές.
Είναι προφανές ότι τα λόγια και οι δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν μπορούν να φέρουν αποτελέσματα. Χρειάζονται πάνω από όλα έργα, που για να τα δούμε να γίνονται πράξη, πρέπει οι ελεγκτικές υπηρεσίες να ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό αλλά και να έχουν στη διάθεσή τους τα στοχειώδη (έστω) μέσα για να επιτελέσουν το λειτούργημά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου