Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Η πρώτη ενδοκυβερνητική κόντρα

«Θα βρεθεί λύση, δεν υπάρχει ζήτημα επ’ αυτού», ήταν η δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στην εκπομπή LIVE U του Star με αφορμή το θέμα που ανέκυψε και αφορά τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων των Πανεπιστημίων.


«Ενα υπουργικό συμβούλιο δεν είναι κάτι στατικό. Οι υπουργοί μιλούν μεταξύ τους. Μιλάμε για μία κυβέρνηση συνεργασίας, οπότε μιλούν και οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. Δεν πρόκειται να κάνουμε ασκήσεις δημοκρατικού συγκεντρωτισμού. Συζητούμε και βρίσκουμε λύσεις» πρόσθεσε η κ. Βούλτεψη.

 Το πρωί πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο νέος υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης οι οποίοι συμμετείχαν σε σύσκεψη παρουσία του αντιπροέδρους της κυβέρνησης, Ευάγγελου Βενιζέλου και του υπουργού Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η επαναπροκήρυξη θέσεων για περίπου 500 από τους 1.136 διοικητικούς υπαλλήλους, ενώ ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι πρέπει να επανατοποθετηθούν 800 υπάλληλοι.

Μάλιστα, όπως έχει γίνει γνωστό, έως τις 15 Ιουνίου, το υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να προκηρύξει έναν αριθμό θέσεων στα ΑΕΙ της χώρας, για την επανατοποθέτηση 400 υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς στις 15 Ιουνίου λήγει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας και σε περίπτωση που δεν γίνει η προκήρυξη των θέσεων τότε οι υπάλληλοι κινδυνεύουν με απόλυση.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου