Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

Κυβέρνηση προς ΔΝΤ: Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε κι άλλα μέτρα!




Γυμνή στα μάτια της κοινής γνώμης εμφανίστηκε η κυβέρνηση  μετά την αποκάλυψη της Aυγής ότι οι κ. Σαμαράς, Στουρνάρας και Προβόπουλος απέστειλαν πριν από τις εκλογές επιστολή στους δανειστές, με την οποία δήλωναν "έτοιμοι" να λάβουν πρόσθετα μέτρα αν χρειαστεί και όπως όλοι προεξοφλούν. Η έκθεση του ΔΝΤ που δημοσιοποιήθηκε χθες, προαναγγέλλει μονιμοποίηση της λιτότητας και νέα μέτρα. Προβλέπει δημοσιονομικό κενό 7,7 δισ. και χρηματοδοτικό κενό 12,6 δισ. έως το 2017 και εκτιμά ότι είναι σχεδόν απίθανο
να αποφευχθούν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων!
Μεταξύ άλλων απαιτεί νέες περικοπές στις συντάξεις, απορρίπτει τις κυβερνητικές προβλέψεις για το χρέος, ενώ ζητεί το άμεσο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας από το ΤΑΙΠΕΔ, πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων, παράταση της εισφοράς αλληλεγγύης και κατάργηση των εξαιρέσεων από τον ΦΠΑ.
Σε ό,τι αφορά τα εργασιακά, το ΔΝΤ ανοίγει την πόρτα για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των μισθολογικών τριετιών, την καθιέρωση της εργοδοτικής ανταπεργείας και την αυστηροποίηση του πλαισίου απεργιακών κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου