Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

New York Times: Πρωτοσέλιδο οι καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ

Το σημερινό πρωτοσέλιδο των International New York Times είναι αφιερωμένο στα επεισόδια ανάμεσα στις καθαρίστριες και τους άνδρες των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Οικονομικών.


Το ρεπορτάζ, με τίτλο "Δικαστικές υποθέσεις απειλούν την ελληνική μεταρρύθμιση", αναφέρεται στις περικοπές στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση Σαμαρά την ώρα που τα ανώτατα δικαστήρια της Ελλάδας μπλοκάρουν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής.



Βούλτεψη στον realfm 97,8: Δεν μπορούμε να μιλάμε για χώρα βίας

Στο θέμα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και στα φαινόμενα βίας των τελευταίων ημερών αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

«Τα 2,5 εκατ. Ελλήνων που παίρνουν 4,5 εκατ. συντάξεις, οι οποίες έχουν περικοπεί, δεν έχουν τη δυνατότητα να βγουν στον δρόμο και να προκαλέσουν αυτή την επικοινωνιακή ζημιά. Καταρχήν θέλω να τοποθετηθώ στο θέμα της βίας. Η βία είναι ξένη προς τον πολιτισμό μας προς τη δημοκρατία μας. Δεν το συζητώ. Δεν μπαίνω ποτέ σε αντιπαράθεση με τους πολίτες, δεν το έκανα ποτέ», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βούλτεψη.

Εντοπίστηκε ο αστυνομικός που εμφανίζεται να φορά σιδερογροθιά

Πάντως, εντοπίστηκε και ελέγχεται πειθαρχικά ο αστυνομικός, ο οποίος εμφανίζεται σε φωτογραφία -που έχει δημοσιοποιηθεί από ΜΜΕ- να φορά σιδερογροθιά, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων με τις καθαρίστριες έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., το γάντι δεν φέρει μεταλλικές απολήξεις αλλά κοκάλινες.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, καταδίκασε την επίθεση που δέχθηκε η καθαρίστρια του ΥΠΟΙΚ από τον άνδρα των ΜΑΤ.


Πηγή: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου