Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ανατριχίλα.Περιμένουν χτύπημα τζιχαντιστών σε πυρηνικό εργοστάσιο.



Ανατριχίλα προκαλεί προειδοποίηση από Ευρωπαίο αξιωματούχο για το ενδεχόμενο οι τζιχαντιστές να αποκτήσουν τον έλεγχο ενός πυρηνικού σταθμού. Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, ο Ζιλ ντε Κερσόβ, συντονιστής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εκτιμά, μάλιστα, ότι αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός των επομένων πέντε ετών.

«Δεν θα εκπλαγώ εάν πριν παρέλθουν πέντε χρόνια γίνουν απόπειρες να χρησιμοποιηθεί το ίντερνετ για τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών», με την απόκτηση μεταξύ άλλων του ελέγχου «του κέντρου διαχείρισης ενός πυρηνικού σταθμού, ενός κέντρου ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας ή της αλλαγής πορείας των σιδηροδρομικών γραμμών», σημείωσε.

«Κάποια στιγμή θα υπάρξει σίγουρα ένας τύπος εντός του Ισλαμικού Κράτους με διδακτορικό στην τεχνολογία πληροφοριών, ο οποίος θα είναι σε θέση να εισέλθει σε ένα σύστημα», είπε. «Η αυξημένη γνώση των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο πεδίο των βιοτεχνολογιών αποτελεί πραγματική απειλή για το μέλλον», συμπλήρωσε.

Αυτή η προειδοποίηση έρχεται την ώρα που έχει προκληθεί νέα ανησυχία στο Βέλγιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Derniere Heure, καθώς δολοφονήθηκε φύλακας πυρηνικής εγκατάστασης της χώρας και εκλάπη το πάσο του. Πάντως οι αρχές διέψευσαν ότι εκλάπη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια εφημερίδα είχε αποκαλύψει ότι οι αδελφοί Χαλίντ και Ιμπραΐμ Μπακράουι σχεδίαζαν επιθέσεις σε σταθμούς πυρηνικής ενέργειας στο Βέλγιο, αλλά άλλαξαν γνώμη και επιτέθηκαν στο μετρό και το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, αμέσως μετά την σύλληψη του Σαλάχ Αμπντεσλάμ.

Σε ένα από τα σπίτια που ερευνήθηκαν στις Βρυξέλλες βρέθηκαν βίντεο συνολικής διάρκειας 12 ωρών από παρακολούθηση του διευθυντή του πυρηνικού ερευνητικού προγράμματος του Βελγίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου