Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Γκι Φέρχοφσταντ: Στο 60% το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους


Στο 60% θα ανέρχεται το ύψος του «κουρέματος» του ελληνικού χρέους που θ' ανακοινωθεί την Τετάρτη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ομάδας των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφσταντ.
Ο ευρωβουλευτής επέδειξε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έγγραφο, που υποστήριξε ότι είναι αντίγραφο του σχεδίου απόφασης και το οποίο, όπως είπε, κυκλοφορεί στους διαδρόμους της γερμανικής Βουλής.
Παράλληλα, κατά τη συζήτηση...

...στην Ολομέλεια, που επικεντρώθηκε στο πρόβλημα του ελληνικού χρέους, ο επικεφαλής της Ομάδας της Ενωτικής Αριστεράς στο Ευρωκοινοβούλιο Λόταρ Μπίνσκυ, επισήμανε από την πλευρά του ότι το «κούρεμα» του χρέους είναι προαποφασισμένο. Διερωτήθηκε επίσης αν μία τέτοια απόφαση, θα πρέπει να προκαλέσει ανησυχία στους Έλληνες καταθέτες και τους ασφαλισμένους των Ταμείων στην Ελλάδα.
Την ελπίδα το κούρεμα του ελληνικού χρέους να ξεπεράσει το 50%, εξέφρασε εκ μέρους των Πρασίνων η Ρεμπέκα Χαρμς, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώθηκε εξαιτίας των μέτρων που ελήφθησαν σε κοινοτικό επίπεδο.
«Κάναμε ότι χειρότερο μπορούσαμε να κάνουμε για την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά και κάλεσε την Κομισιόν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, να υιοθετήσουν άμεσα ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας.
Την ανάγκη εξεύρεσης μόνιμης λύσης στο πρόβλημα της Ελλάδος υπογράμμισε και η Ολλανδή ευρωβουλευτής Κόριεν Γούρντμαν, που μίλησε για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού-Λαϊκού Κόμματος.
Η κ. Γούρντμαν προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο ενός πιστωτικού γεγονότος στην Ελλάδα, συνιστά πολύ μεγάλο κίνδυνο επέκτασης της κρίσης σ' όλη την ευρωζώνη.
Σε πρώτη προτεραιότητα για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ανήγαγε το θέμα της σωτηρίας της Ελλάδος και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γερζί Μπούζεκ, κατά την εισαγωγική του ομιλία, πριν την έναρξη της σχετικής συζήτησης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου