Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Με ανοιχτή διαδικασία η επιλογή γενικών διευθυντών


Με ανοιχτή διαδικασία στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι από οποιοδήποτε υπουργείο θα επιλεγούν οι γενικοί διευθυντές Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων, βάσει χθεσινής απόφασης του Δ. Ρέππα. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η επιλογή θα γίνει από το Ειδικό Συμβούλιο Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.) με αντικειμενικά κριτήρια και όπως συγκεκριμένα αναφέρεται στην προκήρυξη «δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας έχουν, εκτός των μονίμων υπαλλήλων του οικείου υπουργείου, και οι μόνιμοι υπάλληλοι όλων των άλλων υπουργείων», εφόσον διαθέτουν...

...τα απαιτούμενα προσόντα. Η θητεία, πάντως, των προσώπων που θα επιλεγούν θα είναι περιορισμένη, αφού θα λήξει όταν εφαρμοστεί η διάταξη για την επιλογή γενικών διευθυντών από το ΕΙ.Σ.Ε.Π., αλλά αυτή τη φορά με γραπτές εξετάσεις. Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων των ενδιαφερομένων αρχίζει την ερχόμενη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί στις 11 Νοεμβρίου, ενώ οι ενδιαφερόμενοι με την αίτησή τους μπορούν να επιλέγουν μία ή περισσότερες θέσεις προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

Θέσεις
Σημειώνεται πως οι προκηρυσσόμενες θέσεις αφορούν τις Γενικές Διευθύνσεις Οικονομικών Υπηρεσιών των υπουργείων Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Παιδείας, Υποδομών - Μεταφορών και Δικτύων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης και 

 Πολιτισμού - Τουρισμού.

Απαραίτητες προϋποθέσεις για τους υποψήφιους είναι:
α) Να ανήκουν σε οποιοδήποτε κλάδο της κατηγορίας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ) και να έχουν βαθμό Α'.
β) Να έχουν διατελέσει προϊστάμενοι Γενικής Διεύθυνσης ή να έχουν διατελέσει προϊστάμενοι Διεύθυνσης ή Υποδιεύθυνσης για τρία τουλάχιστον έτη, ή να έχουν 18 τουλάχιστον έτη υπηρεσίας και να έχουν διατελέσει ή να είναι προϊστάμενοι Διεύθυνσης κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης υποψηφιότητας.
γ) Να έχουν τριετή τουλάχιστον εμπειρία σε θέματα οικονομικής διαχείρισης ή διαχειριστικού ελέγχου. Αν δεν υπάρχουν υπάλληλοι με τις προϋποθέσεις αυτές, επιλέγονται υπάλληλοι με δύο τουλάχιστον έτη εμπειρία στα ίδια θέματα.
Υποψήφιος, πάντως, δεν μπορεί να είναι υπάλληλος του οποίου το υπολειπόμενο διάστημα μέχρι την αυτοδίκαιη αποχώρησή του από την υπηρεσία είναι μικρότερο του ενός έτους κατά την ημερομηνία συνεδρίασης του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Προϊσταμένων (ΕΙ.Σ.Ε.Π.), με εξαίρεση τους ήδη υπηρετούντες προϊσταμένους Γενικής Διεύθυνσης. Επίσης, δεν μπορεί να είναι υποψήφιος υπάλληλος στον οποίο έχει επιβληθεί τελεσίδικα οποιαδήποτε πειθαρχική ποινή για παράπτωμα του Υπαλληλικού Κώδικα.

Πηγή  imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου