Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Ετοιμάζεται ο «γάμος» Alpha-Eurobank


"Τρέχει" το σχέδιο συγχώνευσης της Alpha Bank με την EFG Eurobank παρότι χθες αναβλήθηκαν οι γενικές συνελεύσεις των μετόχων των δύο τραπεζών λόγω έλλειψης απαρτίας. Οι επόμενες γενικές συνελεύσεις των δύο τραπεζών θα γίνουν την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011. Επρόκειτο για μία αναμενόμενη εξέλιξη, λόγω αδυναμίας επίτευξης της απαιτούμενης από το νόμον απαρτίας...

Σύμφωνα με κύκλους από τις διοικήσεις των δύο τραπεζών, ούτε στο επόμενο ραντεβού των μετόχων θα ληφθεί απόφαση, εκτιμώντας ότι οι εγκρίσεις για τη συνένωσή τους θα δοθούν τελικά στη β΄ επαναληπτική γενική συνέλευση στις 15 Νοεμβρίου.

Ένταση
Ωστόσο οι εργασίες για τη συγχώνευση των δύο τραπεζών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Σε αυτή τη φάση λειτουργούν παράλληλα ομάδες εργασίας που βασικό στόχο έχουν να προετοιμάσουν την εύρυθμη λειτουργία της νέας τράπεζας αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης.

Μετά τις εγκρίσεις των μετόχων από τις γενικές συνελεύσεις θα απομένει μόνον η διαδικασία έγκρισης από τις αρμόδιες κρατικές και ρυθμιστικές αρχές, που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου, και η Alpha Eurobank θα λειτουργεί ως ένας ενιαίος οργανισμός.
Το επόμενο βήμα της νέας τράπεζας θα είναι η υλοποίηση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1,25 δισ. ευρώ. Η διαδικασία θα αρχίσει τον Ιανουάριο του 2012. Ακόμη θα υπάρξει η έκδοση του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με παραίτηση των παλαιών μετόχων, που θα καλυφθεί αποκλειστικά από την επένδυση του Κατάρ.

Πηγή  ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου