Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ο Στ.Τζουμάκας

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρώην βουλευτής του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας, σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε.

Επικρίνοντας όσους θεώρησαν το μνημόνιο ως «μονόδρομο» ο Στέφανος Τζουμάκας είπε ότι «το νέο μνημόνιο που ετοιμάζεται θα είναι ακόμη πιο οδυνηρό για την κοινωνία». Ωστόσο, πρόσθεσε, ότι «το επαναλαμβανόμενο εμπόριο του φόβου περί χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας από το ευρώ ούτε επαληθεύτηκε, ούτε θα επαληθευτεί».


Για την κυβέρνηση Παπαδήμου είπε ότι «η απειλή για ένα νέο μνημόνιο αποτελεί τόσο για τους εμπνευστές του -από το νεοφιλελεύθερο Διευθυντήριο της ΕΕ- μεγάλη ανευθυνότητα όσο και για την παρούσα κυβέρνηση δείγμα ότι είναι εκτός κάθε οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας»

Αναφερόμενος στο ΠΑΣΟΚ είπε ότι η κρίση ηγεσίας συνίσταται σε μία σειρά παραγόντων. «Η διαπλοκή, το διευθυντήριο της ΕΕ και ελεγχόμενοι βουλευτές και υπουργοί της κυβέρνησης προέβησαν σε πρωτοφανείς ενέργειες που δεν έχουν καμία σχέση με την κοινωνία και τη Δημοκρατία, αλλά προέρχονται από άλλους χώρους προκειμένου να οδηγήσουν τον πρωθυπουργό σε παραίτηση, οργανώνοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».

Ο ίδιος τόνισε ότι διαφωνεί με την πολιτική που ακολούθησε ο Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι «άλλο να ηττάται μια πολιτική και άλλο να συγκεντρώνεται μια ομάδα ανθρώπων της εξουσίας που με πρωτοφανή μέσα θέλουν να καταλάβουν την ηγεσία ενός κόμματος, προβαίνοντας σε πρωτοφανείς κανιβαλισμούς για την πολιτική, ενώ δεν έχουν να πουν τίποτα για την έξοδο από την κρίση».

Τάχθηκε, επίσης, υπέρ της συλλογικής ηγεσίας, με την θεσμοθέτηση δύο αντιπροέδρων στο Κίνημα.

Πηγή  in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου