Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Γιατί ερωτευόμαστε πιο πολύ το καλοκαίρι;


Συνηθίζουμε να λέμε ότι το καλοκαίρι είναι η κατεξοχήν ερωτική εποχή του χρόνου, λίγοι, όμως, γνωρίζουμε πως αυτό, όχι μόνο ισχύει στην πράξη, αλλά αποδεικνύεται και επιστημονικά.

Το καλοκαίρι η ερωτική διάθεση απογειώνεται, καθώς οι σεξουαλικές ορμόνες, όπως η τεστοστερόνη, η DHEA και πολλές άλλες εκρήγνυνται.

Η υπερέκκριση των ορμονών αυτών οφείλεται στον ερεθισμό της υπόφυσης του εγκεφάλου από τη θερινή ηλιοφάνεια και τη ζέστη.


Άλλωστε, ακόμα και η εμφάνισή μας το καλοκαίρι είναι πιο ελκυστική...

...Φοράμε λιγότερα ρούχα, πολλές περιοχές του σώματος μένουν ακάλυπτες και ερεθίζουν την όραση, ενώ το μελαψό χρώμα που αποκτά το δέρμα από τον ήλιο, μας κάνει να μοιάζουμε πιο υγιείς και επιθυμητοί.


Από την άλλη μεριά, οι καλοκαιρινές διακοπές, η ξεκούραση και το χαλαρό πνεύμα που τις χαρακτηρίζουν, τα μπάνια στη θάλασσα και η διασκέδαση το βράδυ, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες για να φλερτάρουμε με το άλλο φύλο, να ανταλλάξουμε ερωτικά μηνύματα και να μπούμε σε μικρές ή μεγάλες καλοκαιρινές ερωτικές περιπέτειες, ανάλογα με τη διάθεση και τις ανάγκες μας.

Δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με επίσημες μελέτες, οι απιστίες τους καλοκαιρινούς μήνες αυξάνονται, κάτι που οι ψυχολόγοι χαρακτηρίζουν ως θετικό για την ερωτική μας... σταδιοδρομία, καθώς η απιστία βελτιώνει την αυτοπεποίθησή μας και μειώνει τις ανασφάλειές μας στις σχέσεις μας με το άλλο φύλο - αρκεί να μείνει... κρυφή από το "επίσημο" έτερον ήμισυ.

 
Αλλά και με το μόνιμο σύντροφό μας είναι ευκαιρία, τώρα το καλοκαίρι, να ανανεώσουμε την ερωτική μας σχέση.


Επειδή ο χρόνος "δένει" τα δύο φύλα πιο στενά, αλλά κουράζει το ερωτικό κεφάλαιο της σχέσης τους, η περίοδος των διακοπών μπορεί ασυνείδητα ή ακόμα και συνειδητά να λειτουργήσει ως επιπλέον συνδετικός κρίκος, ανανεώνοντας μια πολύχρονη, αλλά με γερές βάσεις σχέση.

Οι γερές βάσεις είναι το Α και το Ω μιας σχέσης, έστω και "κουρασμένης", γιατί εάν λείπουν, τότε η καλοκαιρινή ερωτική διάθεση θα μας αποπροσανατολίσει προς την... απιστία.



Κι αυτό, γιατί, οι άνθρωποι που είναι ερωτικοί από τη φύση τους, το καλοκαίρι γίνονται ερωτικότεροι και σπανίως μπορούν να συγκρατήσουν τις ορμές τους. Άλλωστε, όπως προαναφέραμε, το περιβάλλον είναι τέτοιο το καλοκαίρι, ειδικά στην Ελλάδα και μάλιστα κοντά στη θάλασσα, που δύσκολα σου επιτρέπει να αρνηθείς τα ερωτικά καλέσματα του σώματός σου ή του άλλου φύλου.

Ο έρωτας, εξάλλου, σε κάθε μορφή του, μακραίνει τη ζωή. Είναι και αυτό επιστημονικά αποδεδειγμένο. Πρόσφατη έρευνα στην Ουαλία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένας οργασμός την εβδομάδα στους άνδρες ηλικίας μέχρι 69 ετών, μειώνει τη γενική θνησιμότητα κατά περίπου 15%.

Σε άλλη έρευνα αμερικανικού πανεπιστημίου διαπιστώθηκε ότι η γενική θνησιμότητα στους άνδρες μειώνεται αισθητά σε συνάρτηση προς τη συχνότητα της ερωτικής δραστηριότητάς τους, ενώ στις γυναίκες μειώνεται σε συνάρτηση προς την ποιότητά της!

Πηγή  neo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου