Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Πως θα διαλέξετε το σωστό αντηλιακό για την παραλία


Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά! Μικροί και μεγάλοι θα ξεχυθούμε στις παραλίες.. βουτιές, παιχνίδια, και φυσικά η καθιερωμένη προσπάθεια για το απόλυτο μαύρισμα το οποίο έχει γίνει μέρος της καθημερινότητας καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.
Ένα μαύρισμα που όμως αν δεν προσέξουμε μπορεί να έχει δυσάρεστα αποτελέσματα ακόμα και αν έχουμε φροντίσει να βάλουμε αντηλιακό αλλά τυγχάνει να μην είναι το σωστό.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε σε ποια κατηγορία μπορεί να ανήκετε και ποιος είναι ο πιο σωστός τύπος αντηλιακού το οποίο θα πρέπει να βάλετε...



ΤΥΠΟΙ 1
Πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, που δεν μαυρίζει, αλλά παθαίνει πολύ εύκολα εγκαύματα. Οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία έχουν συνήθως ανοιχτόχρωμα μαλλιά και φακίδες.
- Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από 10-15.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΤΥΠΟΙ 2
Ανοιχτόχρωμο δέρμα, που είναι αρκετά ευαίσθητο και μαυρίζει πολύ λίγο, ενώ καίγεται σχετικά εύκολα.
- Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από 15-10.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΤΥΠΟΙ 3
Είναι λιγότερο ανοιχτό δέρμα, πιο ανθεκτικό στον ήλιο και μαυρίζει σταδιακά.
- Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από 10-15.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΤΥΠΟΙ 4
Είναι το δέρμα που μαυρίζει πάντα, ενώ κάποιες φορές -όχι συχνά- παθαίνει έγκαυμα. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μέτρια σκούρο.
- Ενδεδειγμένο αντηλιακό: 6-10.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΤΥΠΟΙ 5
Το δέρμα αυτό μαυρίζει πάντα και δεν παθαίνει εγκαύματα, παρά μόνο σε ακραίες καταστάσεις. Είναι οι λεγόμενοι «μελαχρινοί» άνθρωποι.
- Ενδεδειγμένο αντηλιακό: δείκτες από 1-6.


ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕIΑ ΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕIΣ
http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΑποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 12 το μεσημέρι και 4 το απόγευμα, τις ώρες δηλαδή που οι ακτίνες του ήλιου είναι κάθετες και ισχυρές.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΧρησιμοποιείτε πάντα αντηλιακό με δείκτη προστασίας κατάλληλο για τον τύπο του δέρματός σας.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΑπλώνετε το αντηλιακό σε στεγνό δέρμα, για να απορροφάται καλύτερα.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΦοράτε αντηλιακό και όταν βρίσκεστε μέσα στη θάλασσα, καθώς οι ακτίνες του ήλιου διαπερνούν το νερό.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΑνανεώνετε το αντηλιακό σας ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και κυρίως κάθε φορά που ιδρώνετε ή βουτάτε στη θάλασσα.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΑντηλιακό χρειάζεστε και όταν βρίσκεστε κάτω από την ομπρέλα θαλάσσης, αφού οι ακτίνες του ήλιου αντανακλώνται στην άμμο.

http://www.gohalkidiki.com/global_images/bullets/arrow2.gifΑν έχετε ήδη μαυρίσει, μπορείτε να επιλέξετε αντηλιακό με χαμηλότερο δείκτη, αλλά όχι να πάψετε εντελώς να το χρησιμοποιείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου