Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Δήλωση της Περιφ/κής Συμβούλου Μαρίας Καράμπελας για τις Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών & Αριδαίας


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα ότι στις προθέσεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι και η αναστολή της λειτουργίας των υποκαταστημάτων των Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών και Αριδαίας.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σχεδιασμό, στον οποίο εάν  ληφθούν υπ’ όψιν οι πραγματικές ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας τότε η σκέψη για την αναστολή της λειτουργίας των ΔΟΥ Γιαννιτσών και Αριδαίας δεν θα γίνει πραγματικότητα.

Η θέση μας είναι πάγια και ξεκάθαρη ΛΕΜΕ ναι στις διαρθρωτικές αλλαγές...
...ναι στην περιστολή δαπανών, ναι στην εξοικονόμηση πόρων, ναι και στο συμμάζεμα όπως λένε του «σπάταλου» κράτους ΑΛΛΑ με ορθολογικά κριτήρια και προς τις σωστές κατευθύνσεις .

Η Περιφερειακή Ενότητας Πέλλας είναι μια Περιφερειακή Ενότητα με γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ των Δήμων αλλά και το άθλιο οδικό δίκτυο που 2012 δεν θυμίζει και το οποίο δεν αρμόζει σε μια ιστορική περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναφορικά με το έργο των δυο οικονομικών υπηρεσιών η ΔΟΥ Γιαννιτσών βρίσκεται στην μεγαλύτερη πόλη και στον μεγαλύτερο Δήμο της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και εξυπηρετεί πάνω από 60.000 πολίτες αλλά και μία  από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές περιοχές της Μακεδονίας που έχει ανάγκη από καθημερινή πρόσβαση σε αυτή ενώ αντίστοιχα η ΔΟΥ Αριδαίας εξυπηρετεί μια παραμεθόρια περιοχή, έναν Δήμο με πολλά απομακρυσμένα χωριά και μια κοινωνία που έχει πληγή σε μεγάλο βαθμό από τις επιπτώσεις της κρίσης και δεν αντέχει επιπλέον οικονομικά βάρη στις πλάτες της.  

Η αναστολή της λειτουργίας των δυο υποκαταστημάτων των Δ.Ο.Υ. Γιαννιτσών και Αριδαίας  θα είναι ΕΠΩΔΥΝΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ  για τον τόπο μας αφού αναμφίβολα θα δυσχεραίνει την οικονομική θέση των πολιτών και θα τον ταλαιπωρεί καθημερινά με μετακινήσεις σε ένα επικίνδυνο οδικό δίκτυο όπως αυτό της Περιφερειακής  Ενότητας Πέλλας, παρ’ όλες τις επεμβάσεις βελτίωσης που έχουν γίνει.

Συμπάσχουμε με την ανακοίνωση η οποία εκφράζει την αγανάκτηση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Γιαννιτσών και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ έτοιμοι να πολεμήσουμε για αυτά που κερδίσαμε με αγώνες χρόνων.

Αναμένουμε διευκρινίσεις του υπουργού μετά την επιστολή του αντιπεριφερειάρχη μας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη, ΟΜΩΣ επειδή το γοργόν και χάριν έχει, ΚΑΛΟΥΜΕ  όλους τους αρμόδιους φορείς και τις τοπικές κοινωνίες σε διευρυμένη σύσκεψη για την ΑΜΕΣΗ αντιμετώπιση του θέματος. 

               ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
    ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

                                                               ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
                                                                   ΜΑΡΙΑ Γ. ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου