Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Διασυρμός της Μπαρτσελόνα.Γερμανικός ο τελικός.



Αν κάποιος έλεγε πριν τα ματς των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ ότι η Μπάγερν θα προκριθεί με συνολικό σκορ 7-0 θα τον έστελναν στο... γιατρό. Κι όμως η εκπληκτική ομάδα του Γιουπ Χάινκες έκανε περίπατο στο Καμπ Νου (0-3), έσπασε το εντός έδρας αήττητο 21 Ευρωπαϊκών αγώνων της Μπαρτσελόνα και γιόρτασε την πιο πανηγυρική πρόκριση στον τελικό που θα μπορούσε να φανταστεί.
Ο θρίαμβος της Μπάγερν δεν έχει προηγούμενο. Οι Βαυαροί καθήλωσαν την Μπαρτσελόνα και στο δεύτερο ματς και την υποχρέωσαν σε “ταπεινωτικό” αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Γερμανοί δεν σταμάτησαν ποτέ, έβαλαν άλλα τρία γκολ στην ομάδα του Βιλανόβα
και απέδειξαν ότι είναι η νέα μεγάλη δύναμη του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Αυτός θα είναι ο 10ος τελικός Τσάμπιονς Λιγκ – Κυπέλλου πρωταθλητριών στην ιστορία της Μπάγερν ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει Γερμανικός “εμφύλιος” στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Στις 25 Μαΐου στο Γουέμπλει θα αναμετρηθούν η Μπάγερν με την Ντόρτμουντ.

Ο Τίτο Βιλανόβα κράτησε τον Λιονέλ Μέσι στον πάγκο, λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του και επέλεξε να βάλει στη θέση του τον Φάμπρεγκας. Η Μπαρτσελόνα δεν είχε ρυθμό, η Μπάγερν πίεζε ψηλά και στο πρώτο 20λεπτο οι Γερμανοί απείλησαν σε δύο περιπτώσεις την εστία του Βαλντέζ.

Και στις δύο ο Πικέ έσωσε την ομάδα του και της έδωσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει τις όποιες ελπίδες είχε. Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 27ο λεπτό με τον Τσάβι να αστοχεί από πλεονεκτική θέση.

Η αδυναμία της να ανοίξει το παιχνίδι της αλλά και η απουσία φαντασίας δεν επέτρεψαν στην ομάδα του Βιλανόβα να φτάσει στο πρώτο μέρος, έστω και στο ένα από τα τέσσερα γκολ που έψαχνε.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 3 λεπτά στο δεύτερο μέρος για να σφραγίσει την πρόκρισή της στον τελικό η Μπάγερν. Ο Ρόμπεν με εξαιρετικό αριστερό σουτ έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Βαλντέζ ανοίγοντας το σκορ.

Η όποια συζήτηση για την πρόκριση μπορεί να τελείωσε εκεί, ο Βιλανόβα απέσυρε τους Τσάβι και Ινιέστα ρίχνοντας “λευκή” πετσέτα αλλά η Μπάγερν δεν είχε σκοπό να σταματήσει.

Ο Ριμπερί έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των Καταλανών και στο 72' από το γύρισμά του ο Πικέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

4 λεπτά αργότερα και πάλι ο Γάλλος δημιούργησε και ο Μίλερ με το 8ο φετινό του τέρμα στο Τσάμπιονς Λιγκ έδωσε διαστάσεις θριάμβου και στη δεύτερη επικράτηση της Μπάγερν.

Η Μπαρτσελόνα αποχώρησε με σκυμμένο το κεφάλι από τη διοργάνωση, γνώρισε την πρώτη ήττα στο Καμπ Νου στο Τσάμπιονς Λιγκ μετά από 21 ματς (είχε χάσει από την Ρούμπιν Καζάν τον Οκτώβριο του 2009) και έπεσε θύμα της μεγαλύτερης συνολικής διαφοράς γκολ σε ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε περάσει κόντρα στην Σάλκε με διαφορά 5 γκολ την περίοδο 2010/11).

Μπαρτσελόνα (Τίτο Βιλανόβα): Βίκτορ Βαλντές, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μπαρτρα (87' Μοντόγια), Αντριάνο, Τσάβι (55' Σάντσες), Ινιέστα (64' Τιάγκο), Φάμπρεγκας, Σονγκ, Βίγια, Πέδρο.

Μπάγερν (Γιουπ Χάινκες): Νόιερ, Βαν Μπούιτεν, Μπόατενγκ, Λαμ (77' Ραφίνια), Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ (74' Τίμοστσουκ), Σβαινστάιγκερ (66' Λουίς Γκουστάβο), Μίλερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Μάντζουκιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου