Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

«Θερίζει» ο Η1Ν1: 51 τα θύματα από τον ιό



Στους 51 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το ιό της γρίπης Η1Ν1, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία των υγειονομικών αρχών. Μόνο την τελευταία εβδομάδα έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου 19 άνθρωποι, ενώ μέχρι χθες έγιναν 9 νέες εισαγωγές ασθενών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου νοσηλεύονται με σοβαρά προβλήματα συνολικά 59 ασθενείς. Συνολικά έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 168 άτομα.Οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό. Οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Πρόληψης
Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επισημαίνουν ότι το φετινό «κύμα» γρίπης βρίσκεται αυτή την περίοδο στην κορύφωσή του και συμφώνα με τις εκτιμήσεις τους, θα αρχίσει να φθίνει σε περίπου δέκα ημέρες.
Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ συνιστούν προσοχή για ακόμη μία φορά σε χρονίως πάσχοντες και ιδιαίτερα εάν πρόκειται για μη εμβολιασμένα άτομα. Για τους ασθενείς με σοβαρή συμπτωματολογία γρίπης, συνιστούν την έγκαιρη λήψη αντιικών φαρμάκων, ακόμα και εάν έχουν χαμηλούς παράγοντες κινδύνου για επιπλοκές ή δεν έχει επιβεβαιωθεί εργαστηριακά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου