Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις



Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του στρατού αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας (ΚΥΣΕΑ) κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.Συγκεκριμένα, ο έως σήμερα αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ.Τη θέση του καταλαμβάνει ο έως σήμερα διοικητής της Α’ Στρατιάς, αντιστράτηγος Χρήστος
Μανωλάς.Παράλληλα, προς κάλυψη της κενής θέσης, το ΚΥΣΕΑ τοποθέτησε ως διοικητή της Α’ Στρατιάς τον έως σήμερα Γενικό Επιθεωρητή Στρατού, αντιστράτηγο Βασίλειο Τελλίδη.

«Πλήρωσε» το Φαρμακονήσι ο αρχηγός του Λιμενικού

Ακόμη, αποστρατεύτηκε ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Δημήτρης Μπαντιάς και αντικαταστάθηκε από τον Θανάση Αθανασόπουλο.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Μπαντιάς «πλήρωσε» την υπόθεση στο Φαρμακονήσι.Στη θέση τους παραμένουν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης και ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Ποιος είναι ο νέος αρχηγός ΓΕΣ

Ο νέος αρχηγός ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, τάξη 1980 (ανθυπολοχαγός πεζικού). Παρακολούθησε το σχολείο βασικής και προκεχωρημένης εκπαίδευσης της Σχολής Πεζικού και το σύνολο των προβλεπομένων Σχολείων των Ειδικών Δυνάμεων.Παράλληλα διορίστηκε ως εκπαιδευτής στο ILRRPS στη Γερμανία. Έχει διατελέσει διοικητής Σχολείων, εκπαιδευτής στο κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου ενώ αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Πολέμου και τη Σχολή Εθνικής Αμύνης. Είναι εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής και υποβρύχιος καταστροφέας.

O νέος αρχηγός του Λιμενικού Σώματος

Ο υπονάυαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Αρρένων Αμαλιάδας το 1977 και είναι πτυχιούχος της Παντείου Α.Σ.Π.Ε. Το 1982 κατετάγη στο Στρατό Ξηράς και υπηρέτησε τη θητεία του στη Σάμο. Το 1984 εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και το 1985 ορκίστηκε Σημαιοφόρος ΛΣ.Τον Οκτώβριο  του2011 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου ΛΣ και το Φεβρουάριο 2012, επιπρόσθετα με τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Κλάδου Ασφάλειας, ανέλαβε καθήκοντα Επιθεωρητού Βορείου Αιγαίου, στην εποπτεία του οποίου υπάγονται οι Περιφερειακές Διοικήσεις του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, με έδρα τον Βόλο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2012 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Επιθεωρητή Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  Η παράδοση - παραλαβή των νέων καθηκόντων του θα γίνει τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου