Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Πρωτογενής κοροϊδία





Του Παναγιώτη Νανούδη

Το ένα ψέμα μετά το άλλο και απ’ ότι φαίνεται οι Έλληνες πολιτικοί το έχουν μέσα τους βαθιά ριζωμένο. Από το «λεφτά υπάρχουν» του τέως πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, φτάσαμε στο «πρωτογενές πλεόνασμα» του σημερινού, Αντώνη Σαμαρά. Ένα πλεόνασμα που ακόμη δεν το είδαμε, ωστόσο το βαφτίσαμε… Το ξεκίνησαν στα 500 εκατομμύρια, το συνέχισαν στο 1 δις, το ανέβασαν στο 1,2 δις και τώρα τάζουν ίσως να είναι και 2 δις. Ποιός ξέρει πόσο ακόμη θα το τραβήξουν και το κυριότερο… που θα το αποδώσουν.

Την ίδια στιγμή, οι εταίροι μας και οι δανειστές μας όχι απλώς δεν το αναγνωρίζουν αλλά ούτε καν το συζητούν… πριν τις ερχόμενες Ευρωεκλογές. Γιατί άραγε;  Μήπως τα νέα που θα μας στείλουν θα είναι τόσο άσχημα που θα φέρει τα πάνω κάτω στην πολιτική σκηνή της χώρας; Μήπως τελικά το πλεόνασμα είναι έλλειμμα και το ψέμα φανερωθεί στον ελληνικό λαό μετά τις εκλογές;
Το σίγουρο είναι ότι τα δεδομένα άλλαξαν…  Ο Ελληνικός λαός τους έχει ήδη ξεγράψει και το διαπιστώνουν καθημερινά. Η κοινωνία βρίσκεται στα όριά της και τα ψέματά τους πλέον δεν πείθουν κανένα δραστήριο ανθρώπινο νου.
Η ανεργία καλπάζει και όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την χώρα. Οι δομές κοινωνικής πρόνοιας και παροχής υγείας καταρρέουν μέρα με τη μέρα και οι ωριμότεροι χάνουν και την τελευταία τους αξιοπρέπεια. Συνάνθρωποι μας άλλοτε μικρότεροι και άλλοτε μεγαλύτεροι χάνουν την δύναμη τους για ζωή… και μας εγκαταλείπουν.  Όλοι τους θύματα της πολιτικής εξαπάτησης.
Το ψέμα τους γεμίζει με θυμό τις ψυχές των Ελλήνων και η κοροϊδία τους φέρνει με μαθηματική ακρίβεια την ανατροπή. Καιρός να το σκεφτούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου